GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Έπιασαν δουλειά” οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας – Καθάρισαν το Μυρωδάτο (+ΦΩΤΟ)

-Εθελοντικός καθαρισμός της ακτής σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων την Πέμπτη Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείο...

-Εθελοντικός καθαρισμός της ακτής σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων την Πέμπτη

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των ακτών, διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Διευθυντή και του δασκάλους  του σχολείου και με την χορηγία του Δήμου Αβδήρων, εθελοντικό καθαρισμό της παραλίας του Μυρωδάτου το πρωί της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου 2014. Στην δράση αυτή συμμετείχαν οι μαθητές και οι δάσκαλοι της Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού. 

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και της τοπικής κοινωνίας ως προς την ανάγκη να διατηρούνται ελεύθερες και καθαρές οι ακτές, ώστε να διατηρείται η οικολογική ισορροπία.

“Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Διομήδειας πιστεύουμε και ενισχύουμε την καλλιέργεια ιδιαίτερων αλλά και απαραίτητων αξιών –στάσεων στα παιδιά όπως η αξία του εθελοντισμού. Στα μάτια των παιδιών μας οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο, ένα μέλλον με δυναμικούς, ικανούς ,αλληλέγγυους ανθρώπους που θα νοιάζονται για την κοινή ευημερία” αναφέρεται από την πλευρά του Συλλόγου ενώ παράλληλα τονίζεται πως “εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας για τη θεραπεία της ανάγκης του πλησίον.  Ο Εθελοντισμός ωφελεί ιδιαίτερα τον κάθε άνθρωπο καθώς:
Α)  Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά 
Β)  Ενδυναμώνει και δίνει νέο περιεχόμενο στη ζωή των ενηλίκων
Γ)  Ενισχύει την απόκτηση κοινωνικών, επικοινωνιακών και επαγγελματικών δεξιοτήτων
Δ)   Οδηγεί στη εσωτερική ολοκλήρωση του πολίτη-εθελοντή και στη συνολική μετεξέλιξη της κοινωνίας από άκρως ατομικιστικής σε κοινωνία αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του σχολείου μας και τους Δασκάλους μας για την ουσιαστική συνεργασία που προωθούν μέσω των εργασιών τους με την οικογένεια του κάθε παιδιού καθώς επίσης και τον Δήμο Αβδήρων για την κάλυψη της μεταφοράς των μαθητών”. 



Δεν υπάρχουν σχόλια