GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Τρίτης και στη Θράκη!

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρε...

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ της Δευτέρας ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Αύριο, Τρίτη, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν επίσης, την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Τη νύχτα της Τρίτης, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου ενώ, θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας Ελλάδας. 

«Η επιδείνωση είναι η πρώτη φθινοπωρινή και δεδομένου ότι η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ασταθής και ότι η κακοκαιρία έρχεται από τη θάλασσα, που είναι εμπλουτισμένη από υδρατμούς, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Αντώνης Λάλος, ο οποίος πάντως υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για ασυνήθιστο φαινόμενο για την εποχή. Ο κ. Λάλος σημείωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων σε ορισμένες περιοχές λόγω της έντασης, ενώ συνέστησε «προσοχή σε όσους βρίσκονται κοντά στη θάλασσα», επισημαίνοντας πως «θα ήταν καλό να αποφύγουν να κάνουν μπάνιο ή να βρίσκονται σε βάρκες όταν καταλαβαίνουν ότι πλησιάζουν έντονα καιρικά φαινόμενα». 

Την Τετάρτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς, πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη: 
1. Τη Δευτέρα (01-09-2014) τις βραδινές ώρες ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

2. Την Τρίτη (02-09-2014) τα φαινόμενα της παραγράφου 1 εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και βαθμιαία την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου ενώ στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νοτιάς χώρας θα ασθενήσουν.

 3. Την Τέταρτη (03-09-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα. Βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα ασθενήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια