GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έκπτωτη η ναυτιλιακή γραμμή Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Μυτιλήνη - Ικαρία

Την έκπτωση των εταιρειών «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου» (ΝΕΛ) και της θυγατρικής της «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N.E.» από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας ...

Την έκπτωση των εταιρειών «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου» (ΝΕΛ) και της θυγατρικής της «ΣΙ ΛΙΝΚ ΦΕΡΡΙΣ N.E.» από συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας στο Βόρειο Αιγαίο, υπέγραψε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ειδικότερα, η ΝΕΛ κηρύχθηκε έκπτωτη από τη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη / Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία, ενώ η θυγατρική της από τη γραμμή Λαύριο - Ψαρά - Μεστά Χίου. Παράλληλα, στην απόφαση προβλέπεται η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών υπέρ του Δημοσίου, ύψους 1.500.000 ευρώ για καθεμία από τις ανωτέρω συμβάσεις, ενώ οι δύο εταιρείες αποκλείονται από τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς για έναν χρόνο.
Οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν κληθεί σε απολογία το προηγούμενο χρονικό διάστημα με το αιτιολογικό της πλημμελούς εκτέλεσης των δρομολογίων για τη γραμμή Θεσσαλονίκη / Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία και την αδικαιολόγητη μη εκτέλεση των δρομολογίων για τη γραμμή Λαύριο - Ψαρά - Μεστά Χίου επί σχεδόν τρεις μήνες.

Την περασμένη Παρασκευή η ΝΕΛ υποστήριζε σε ανακοίνωσή της ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αρνούνται «αυθαίρετα και αδικαιολόγητα» να εξυπηρετήσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις και να αποδώσουν εμπροθέσμως τα οφειλόμενα μισθώματα, να καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις κατά την περίοδο από το 2005 έως το πρώτο εξάμηνο του 2012, να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή του κρατικού ναυλολογίου σε ποσοστό αντίστοιχο του πληθωρισμού και να συμμορφωθούν στις νόμιμες υποχρεώσεις που απορρέουν από τους ουσιώδεις και απαράβατους όρους των υπογραφόμενων συμβάσεων περί μη παρακράτησης της διαφοράς του ΦΠΑ επί των μισθωμάτων της δημόσιας υπηρεσίας.
Το υπουργείο Ναυτιλίας υπογραμμίζει ότι «καμία οφειλή του Δημοσίου δεν βρίσκεται σε εκκρεμότητα προς τις δύο εταιρείες, πλην των μισθωμάτων του μήνα Αυγούστου που βρίσκονται σε διαδικασία εκταμίευσης», προσθέτοντας ότι το υπουργείο καταβάλλει άμεσα τα μισθώματα προς τις εταιρείες, εφόσον και εκείνες από την πλευρά τους προσκομίσουν τα απαραίτητα από τον νόμο δικαιολογητικά». Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης προχώρησε σε υπογραφή πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των εν λόγω γραμμών, δρομολογώντας έτσι την άμεση εξυπηρέτησή τους από άλλα πλοία.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια