GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δυσάρεστη εξέλιξη για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών

Ιδιαίτερα αρνητική είναι η εισήγηση του αρμόδιου αρεοπαγίτη από το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, για τις καθαρίστριες που μέρες τώρα δί...

Ιδιαίτερα αρνητική είναι η εισήγηση του αρμόδιου αρεοπαγίτη από το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, για τις καθαρίστριες που μέρες τώρα δίνουν αγώνα για την επαναπρόσληψή τους. 

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αεροπαγίτης εισηγητής προτείνει να παραμείνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και να μην επιστρέψουν στις δουλειές τους στο υπουργείο Οικονομικών και τις εφορίες. 

Οι καθαρίστριες είχαν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο της Αθήνας τον περασμένο Μάιο, απόφαση που ο εισηγητής του Αρείου Πάγου δεν βρίσκει σωστή και ούτε το Πρωτοδικείο αρμόδιο δικαστήριο να αποφανθεί. 

Το ανώτατο δικαστήριο πάντως αναμένεται να εκδικάσει την υπόθεση την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά μέχρι τότε είχε απορρίψει το αίτημα των καθαριστριών για προσωρινή επαναπρόσληψη. 

Tι απαντούν εκείνες μέσω του δικηγόρου τους
Έωλη και νομικά αβάσιμη χαρακτηρίζει ο νομικός εκπρόσωπος των απολυμένων καθαριστριών, δικηγόρος Γιάννης Καρούζος, την εισήγηση του αρεοπαγίτη Χριστόφορου Κοσμίδη, την ερχόμενη εβδομάδα στο Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, να παραμείνουν εκτός του υπουργείου Οικονομικών και των Δ.Ο.Υ. οι 393 απολυμένες καθαρίστριες. 

«Η εισήγηση είναι έωλη και νομικά αβάσιμη. Δεν μπορεί μια πρόταση δικαστή να αντιμετωπίζει το αγαθό την εργασίας ως εξαρτημένο από κυβερνητικές επιλογές. Και δεν μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελέσει νομικό θέσφατο. Η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική και ευελπιστούμε στην κρίση του δικαστηρίου την προσεχή εβδομάδα», δήλωσε ο κ. Καρούζος.

Ο κ. Κοσμίδης αναμένεται να προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες και θα επισημάνει στην εισήγησή του ότι το Πρωτοδικείο υπερέβη τη δικαιοδοσία του, καθώς οι καθαρίστριες έχουν περιέλθει σε κατάσταση διαθεσιμότητας και δεν έχουν απολυθεί. Θα αναφέρει επίσης ότι η κατάργηση των θέσεων και η περιαγωγή των καθαριστριών σε διαθεσιμότητα δεν συνιστά καταγγελία της ατομικής σύμβασης παροχής εξηρτημένης εργασίας, αλλά ότι «αποτελεί αυτοδίκαιη απόλυση υπό την αναβλητική αίρεση της μη μετατάξεως ή μετακινήσεως αυτών σε άλλη υπηρεσία του δημοσίου τομέα κατά τη διάρκεια της διαθεσιμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια