GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ανοιχτή επιστολή από την αντιπρόσωπο ενός "μικρού" σωματείου - “Ό,τι πείτε κύριε Μπατζακίδη!”

Στις 28 Αυγούστου, ο πρώην γενικός γραμματέας και νυν προσωρινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που είναι και πρόεδρο...

Στις 28 Αυγούστου, ο πρώην γενικός γραμματέας και νυν προσωρινός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας που είναι και πρόεδρος στο σωματείο κρεοπωλών, ο κύριος Μπατζακίδης, μίλησε δημόσια με συνέντευξη στο 3ο πρόγραμμα, για όσα του έχω καταλογίσει επίσης δημόσια. 

Στην προσπάθειά του να αντιστρέψει τις κατηγορίες ο κ.Μπατζακίδης κατόρθωσε το ακατόρθωτο: τις επιβεβαίωσε!! Έτσι ομολόγησε ότι στις εκλογές που έκανε στο σωματείο των κρεοπωλών, παρέκαμψε το καταστατικό του και το νόμο - σαν να ήταν εμπόδια στο δρόμο του! Τα 2/3 από αυτούς που ψήφισαν ήταν άσχετοι με το σωματείο. Αυτοί οι ψήφοι έβγαλαν και τους επιπλέον 4 αντιπροσώπους από όσους δικαιούνταν το σωματείο του στη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας με προφανή σκοπό να "καταλάβει" τη διοίκησή της. Άλλωστε ο αριθμός των ψηφισάντων, μετράει μόνο για το πόσους αντιπροσώπους θα έχει το σωματείο στην Ομοσπονδία. Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων βγαίνουν και με μικρό αριθμό ψηφίσαντων.

Όταν ανακαλύψαμε τι έκανε, τέσσερα σωματεία αντιδράσαμε αλλά τη σύσταση που του κάναμε εγγράφως να συμμορφωθεί με τους κανόνες που ισχύουν για όλους μας και να αποκαταστήσει μόνος του τη νομιμότητα, τη βάφτισε "δέχομαι πόλεμο". Έτσι είπε στη συνέντευξή του. Αντί να ζητήσει συγνώμη για τις μεθοδεύσεις του, συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη μας, όχι μόνο δείχνει ότι δε σέβεται τους συναδέλφους του αλλά και ειρωνεύεται από πάνω τα "μικρά" σωματεία! Ξεχνάει ότι και το δικό του, "μικρό" ήταν μέχρι χτες. Μετά το τάϊσε βιταμίνες και "φούσκωσε".   

Μου φαίνεται πως ζούμε την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης"!

 Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τέσσερα σωματεία προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε τη νομιμότητα στην αντιπροσώπευση του σωματείου κρεοπωλών. Κανένας δεν ανταποκρίθηκε γιατί προφανώς πίστευαν  ότι  αυτά που τους έλεγε  ο πρόεδρος τους ήταν  σωστά.  Τα καταστατικά όμως δεν τροποποιούνται με αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων και γενικών συνελεύσεων αλλά με αποφάσεις δικαστηρίων. Όπως επίσης, τα καταστατικά των σωματείων των επαγγελματιών, δεν μπορούν να κάνουν τροποποιήσεις που δεν τις επιτρέπει ο νόμος (π.χ. να ψηφίζουν υπάλληλοι, φίλοι, γνωστοί, περαστικοί και συγγενείς).

Στη συνέντευξή του ο κ.Μπατζακίδης είπε και κάτι πολύ σημαντικό, ότι του είναι αδιάφορο αν θα εκλεγεί ή όχι. Μάλλον είναι ειλικρινής. Του είναι αδιάφορο αν θα εκλεγεί. Αγωνιά όμως αν θα επικρατήσει και αν θα επιβληθεί. Γι' αυτό και τρέχει "αγκαζέ" με τον πρώην πρόεδρο από αντιπρόσωπο σε αντιπρόσωπο και  προσπαθεί να  αλιεύσει ψήφους και τους ενημερώνει  λάθος για  την  εκλογική  διαδικασία.  Γι' αυτό προπαραμονή των εκλογών στην Ομοσπονδία, ετοιμάζουν εκλογές σε σωματείο χωρίς να το ξέρουν ούτε τα μέλη του απελθόντος ΔΣ του σωματείου!  Γιατί, άραγε τόση αγωνία, μεθοδεύσεις, και κούραση;

Είπε ο κ.Μπατζακίδης επίσης, ότι πήγαμε αντιπρόσωποι από πέντε σωματεία στην Ομοσπονδία και πήραμε έγγραφα αλλά δε βρήκαμε κάτι! Καλά θα κάνει να μην μας προκαλεί γιατί αν θέλαμε να βγάλουμε στις εφημερίδες αυτά που βρήκαμε θα έπρεπε να κάνουμε κράτηση χώρου για πολλές εκδόσεις.

Κλείνω την επιστολή μου, με ένα σχόλιο για την προσποιητή απορία του όταν ρωτήθηκε για τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία: ο κ.Μπατζακίδης φαίνεται ότι "ανακάλυψε" την προβληματική λειτουργία της, μόλις πήρε το αξίωμα του προσωρινού προέδρου, ενώ κατείχε 15 χρόνια τη θέση του γενικού γραμματέα! Όσο κι αν προσπαθεί να το ξεχάσει, υπάρχουν οι υπογραφές του να το αποδεικνύουν και να του θυμίζουν ότι ήταν εκεί και συνδιοικούσε αυτά τα χάλια. 

Ευχαριστώ  για  την  φιλοξενία  
Χρυσούλα Γρηγορίου
Αντιπρόσωπος ενός "μικρού" σωματείου όπως και τα περισσότερα από τα παρακάτω που θα ψηφίσουμε για τη νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.

Εμπόρων Αυτοκινήτων                     Αντιπ.                    1                                                                                     
Επιπλοξυλουργών                                                            1
Φωτογράφων                                                                    1
Εμπόρων  Ξύλου                                                               1
Παντοπωλών                                                                     1 
Ζαχαροπλαστών                                                               1
Ανθοπωλών                                                                       1
Πρατήρια  Υγρών  Κ                                                         1
Υδραυλικών                                                                      1
Παιδικών  Σταθμών                                                         1
Ηλεκτρολόγων                                                                  1
Κομμωτών                                                                         2
Καφέ  Μπάρ                                                                     2
Μηχανικών                                                                       2
Αρτοποιών                                                                        3
Επισκευαστές  Αυτοκ.                                                    4
Κρεοπωλών                                                                      6!!!!!
Υγειονομικού                                                                   ;  εν αναμονή   

Δεν υπάρχουν σχόλια