GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πλεούμενες παγίδες για τον… Σήφη

Οι μέρες περνάνε και ο Σήφης, ο διάσημος πλέον… φυγάς κροκόδειλος της Κρήτης συνεχίζει και σουλατσάρει στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο...

Οι μέρες περνάνε και ο Σήφης, ο διάσημος πλέον… φυγάς κροκόδειλος της Κρήτης συνεχίζει και σουλατσάρει στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο.

Η επίσκεψη του διάσημου «γητευτή» των κροκοδείλων, Ολιβιέ Μπερά, δεν είχε τα αποτελέσματα που όλοι περίμεναν.

Ο κ. Μπερά έφυγε από την Κρήτη… άπραγος καθώς δεν κατάφερε να παγιδεύσει τον Σήφη ο οποίος αποδείχθηκε πιο Κρητικός απ’ ότι κανείς περίμενε. Έδειξε με κάθε τρόπο ότι δεν θέλει τα δεσμά και θέλει να ζει «ελεύθερος» στη λίμνη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή.

Όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο δημοσίευμα, ο κ. Μπερά έφτασε πολύ κοντά στο να πιάσει τον κροκόδειλο, τον αγκάλιασε με τα χέρια του δύο φορές αλλά εκείνος ξεγλίστρησε σαν… χέλι.

Όλη η προσοχή στις παγίδες

Από τις 29 Αυγούστου που έφυγε ο κ. Μπερά από το νησί είχε αφήσει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να μπουν οι νέες παγίδες.

«Θα πρέπει να αλλάζουν κάθε δύο με τρεις ημέρες τα δολώματα και να μην χρησιμοποιούνται κοτόπουλα αλλά πιο ζουμερά κρέατα όπως π.χ. συκώτι», είχε πει τότε ο κ. Μπερά στους εμπλεκόμενους φορείς.

Οι οδηγίες ακολουθήθηκαν κατά γράμμα ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost ο διευθυντής διαχείρισης υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, αυτή την ώρα προσπαθούν να φτιάξουν πλεούμενες παγίδες.

«Μετά το τέλος της επίσκεψης του κ. Μπερά έχουμε επιστρέψει στις παγίδες. Συχνά αλλάζουμε τα δολώματα και προσπαθούμε να τις κάνουμε πιο ελκυστικές για τον κροκόδειλο. Μάλιστα, αυτό τον καιρό επιχειρούμε να τις κάνουμε πλεούμενες ώστε να είναι ακόμα πιο χρηστικές και αποτελεσματικές», δήλωσε στο cretapost ο κ. Μαμαγκάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια