GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Χάλασαν” οι τηλεοράσεις στην Ξάνθη – Ευτράπελα και κωμικοτραγικά από τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή!

-Το σήμα των περιφερειακών σταθμών χάνεται όταν εκδηλώνεται κακοκαιρία στην περιοχή  Ευτράπελα και κωμικοτραγικά συμβάντα επιφύλαξε η ...

-Το σήμα των περιφερειακών σταθμών χάνεται όταν εκδηλώνεται κακοκαιρία στην περιοχή 

Ευτράπελα και κωμικοτραγικά συμβάντα επιφύλαξε η μετάβαση από την αναλογική εκπομπή τηλεοπτικού σήματος στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά και ευρύτερα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, στην ψηφιακή τα ξημερώματα της Παρασκευής. 

Όπως είναι γνωστό ήδη από τις 12.00 τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης η αναλογική εκπομπή σταμάτησε, παραχωρώντας τη θέση της στην ψηφιακή. Το πρωί της Παρασκευής λοιπόν πολίτες στην περιοχή της Ξάνθης που είτε δεν είχε ενημερωθεί για τη μετάβαση είτε δεν είχαν αντιληφθεί πλήρως το τί ακριβώς είχε συμβεί, σάστισαν αντικρίζοντας τις τηλεοράσεις τους... “χαλασμένες”, όπως διαπίστωναν οι ίδιοι, με αποτέλεσμα οι κλήσεις σε καταστήματα ηλεκτρολόγων αλλά και ηλεκτρικών να πέφτουν βροχή. 

Οι πολίτες ζητούσαν να τους επισκεφτεί κάποιος σπίτι για να επιδιορθώσει τη βλάβη! Ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί, κυρίως ηλικιωμένοι, που με το πρώτο φως της ημέρας αναζητούσαν απαντήσεις στους  γείτονές τους! 

Χρυσές δουλείες για τους αποκωδικοποιητές 
Φυσικά, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, το πρωί της Παρασκευής αλλά και το Σάββατο, στα καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών στην κυριολεξία επικρατούσε το αδιαχώρητο με το σύνολο των καταναλωτών να περιμένει στην ουρά για να εξυπηρετηθεί κρατώντας στα χέρια έναν αποκωδικοποιητή. 

Δεκάδες ήταν αυτοί που αν και έχει ανακοινωθεί εδώ και καιρό η μετάβαση από το αναλογικό σήμα στο ψηφιακό, δεν είχαν φροντίσει να προμηθευτούν τους αποκωδικοποιητές και περίμεναν την τελευταία στιγμή, είτε για καθαρά οικονομικούς λόγους μιας και το κόστος απόκτησης μιας τέτοιας συσκευής ξεκινά στην καλύτερη των περιπτώσεων από τα 20 ευρώ, είτε επειδή το αμέλησαν θεωρώντας πως η μετάβαση θα γίνει σταδιακά. 

Άξιο αναφοράς φυσικά το γεγονός πως δεν είναι λίγοι αυτοί που διατηρούν πλέον στα σπίτια τους διακοσμητικές τηλεοράσεις, με την τσέπη τους να μην αντέχει την αγορά αποκωδικοποιητών καθώς αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που διέθεταν δύο, τρεις ή και περισσότερες τηλεοπτικές συσκευές στο σπίτι τους.  

Προβλήματα στο σήμα 
Στη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή μέχρι στιγμής καταγράφονται μικροπροβλήματα στη λήψη του τηλεοπτικού σήματος περιφερειακών σταθμών, κυρίως όταν επικρατεί κακοκαιρία στην περιοχή, κάτι που δεν παρατηρείται στα πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια. 

Η χρήση των αποκωδικοποιητών φαίνεται ότι έχει μπερδέψει ηλικιωμένους κατοίκους που δεν ήταν  εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να χρειάζονται ένα χρόνο προσαρμογής μέχρι να μάθουν να τους χρησιμοποιούν σωστά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια