GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αναβρασμός στους δημοσίους υπαλλήλους για την αξιολόγηση – Σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

-Δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν στην πόλη για ενημέρωση  Αναβρασμός συνεχίζει να επικρατεί στους κόλπους των δ...

-Δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν στην πόλη για ενημέρωση 

Αναβρασμός συνεχίζει να επικρατεί στους κόλπους των δημοσίων υπαλλήλων για την εφαρμογή του Νόμου της αξιολόγησης, με την κυβέρνηση να φαίνεται πως παρά τις πιέσεις και τις αντιδράσεις εμμένει στην εφαρμογή του. 

Το απόγευμα της Τετάρτης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης συγκάλεσε σύσκεψη με όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, το παρών στην οποία κλήθηκαν και έδωσαν και δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ ώστε να παρέχουν πληροφορίες γύρω από την αξιολόγηση και τις γενικότερες εξελίξεις στον Δημόσιο τομέα. 

“Σήμερα συγκεντρωθήκαμε για να δούμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στον πόλεμο που δεχόμαστε από την εκάστοτε κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και για αυτό έχουμε μαζί μας δυο συναδέλφους από την ΑΔΕΔΥ ώστε να μας προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες” σημείωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος, για να προσθέσει λίγη ώρα αργότερα πως “εμείς ως Ν.Τ. θεωρούμε πως με μια 24ωρη απεργία δεν γίνεται τίποτα. Το μόνο που κερδίζει είναι το Υπουργείο που δεν θα πληρώσει έστω και για μια ημέρα τους υπαλλήλους που θα απεργήσουν. Η δική μας η πρόταση προς τα Πρωτοβάθμια Σωματεία είναι τριήμερες και πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις ώστε να νεκρώσουν τα πάντα”. 

Παίρνοντας τον λόγο η κα Άννα Ρογδάκη, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, αναφέρθηκε αρχικά γενικότερα στην πολιτική που ασκείτε τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση και βάλλει συνεχώς τον Δημόσιο τομέα, ενώ ακολούθως παρουσίασε της θέσεις της ΑΔΕΔΥ γύρω από την αξιολόγηση αλλά και τις κινητοποιήσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί για το προσεχές διάστημα. 

“Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο, καθώς βλέπουμε πως η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της απέναντί μας” σημείωσε η ίδια, παραθέτοντας ως παραδείγματα τις μειώσεις των μισθών, τις αλλαγές που συντελούνται στον ιδιωτικό τομέα, εξηγώντας πως αυτές επιφέρουν επιπτώσεις και στον δημόσιο, αλλά και στις ανατροπές που υλοποιούνται στις επικουρικές συντάξεις. “Βλέπουμε μια επέκταση των απολύσεων. Ξεκίνησαν με τους καθηγητές, πήγαν στις καθαρίστριες, μετά είδαμε το μαύρο στην ΕΡΤ” ανέφερε η κα Ρογδάκη, για να προσθέσει πως “τα προβλήματα είναι κοινά με τον ιδιωτικό τομέα και κοινή πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους”, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως σε κεντρικό επίπεδο υπάρχουν σκέψεις και σχέδια για τη δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου που θα εκπροσωπεί και θα προασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. 

“Επιχειρείται μέσω του συνόλου των ΜΜΕ να γίνει μια κατασυκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και αυτό φυσικά έχει ως στόχο αυτό που εμείς έχουμε στο στόχαστρο και δεν είναι άλλο  από την αξιολόγηση” αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια, εξηγώντας πως “η αξιολόγηση πρακτικά είναι μια μόνιμη δεξαμενή απολύσεων και διαθεσιμότητας. Έχει κάνει όμως και ένα καλό, μας έχει ενώσει. Εγώ προσωπικά θεωρώ πως δεν μπορεί καμία αξιολόγηση δεν μπορεί να είναι καλή εάν δεν συναποφασιστεί απ' όλους τους εμπλεκόμενους. Αυτό το πράγμα που πάνε να μας φορέσουν σίγουρα δεν είναι αξιολόγηση, ενώ μέσω αυτού επιχειρούν να δημιουργήσουν και τον πολιτικό τους  στρατό και καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ”. 

Όπως τόνισε η ίδια, η ΑΔΕΔΥ σε κεντρικό επίπεδο έχει αποφασίσει μια σειρά από κινητοποιήσεις το προσεχές διάστημα, μεταξύ των οποίων απογευματινά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τον ΕΝΦΙΑ, γενική απεργία για την αξιολόγηση και άλλες παράλληλες δράσεις. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Βαζούρα, έτερου μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ που βρέθηκε για τον ίδιο σκοπό στην Ξάνθη, και ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως “δικαιώματα που κάποτε τα θεωρούσαμε κεκτημένα βλέπουμε ότι ανατρέπονται. Τα πράγματα μάλιστα πολλές φορές μας προσπερνούν. Μισθολογικά είμαστε ήδη στο 30% με 40% κάτω ενώ έχουμε και μια φορολογία που αφαιμάζει και το υπόλοιπο εισόδημά μας. Οι αλλαγές αυτές ήρθαν σιγά, σιγά όσο εμείς κάναμε ένα βήμα πίσω τόσο η άλλη πλευρά προχωρούσε μπροστά”.

Παράλληλα ο ίδιος, εξήγησε πως “τίποτα δεν εγγυάται πως αύριο δεν θα είμαστε εμείς οι προς απόλυση υπάλληλοι. Βλέπουμε ότι δημιουργούν μέτωπο  αντιπαλότητας ανάμεσα στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και δυστυχώς το έχουν καταφέρει. Εμείς πρέπει να το ανατρέψουμε”. 

Παίρνοντας τον λόγο ο πρώην πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και υπάλληλος της Π.Ε. Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου ανέφερε με τη σειρά του πως “πρέπει να κάνουμε τους συναδέλφους να καταλάβουν πως ζητάμε μια αξιολόγηση βάσει πραγματικών κριτηρίων. Πρέπει με τη σειρά μας να σταθούμε περισσότερο στις υπηρεσίες που είναι μπροστά στις απεργίες, όπως η Εφορία, οι Δήμοι και η Περιφέρεια, και να τις βγάλουμε ακόμη πιο μπροστά για να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα”, ενώ ο Γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιώργος Βασιλειάδης σημείωσε πως “ήδη έχουμε χάσει τον μισό μισθό μας. Το να χάσουμε ακόμη μια και δύο εβδομάδες δεν είναι και τόσο σοβαρό”, εξηγώντας πως πρέπει να υπάρξει αντίδραση από πλευράς των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση και τις αλλαγές που προσβάλουν τα δικαιώματά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια