GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Υπόθεση εκπαιδευτικών το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης – Δρεμσίζης πρόεδρος, Μιχαλοπούλου γραμματέας

-Προέκυψε η νέα σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης  Δυο εκπαιδευτικοί και ένα γιατρός συνθέτουν το Προεδ...

-Προέκυψε η νέα σύνθεση του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης 

Δυο εκπαιδευτικοί και ένα γιατρός συνθέτουν το Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης όπως αυτό προέκυψε κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου το πρωί της Κυριακής.

Πρόκειται για τους κ. Γιάννη Δρεμσίζη, ο οποίος εκλέχθηκε πρόεδρος, την κα Αλίκη Μιχαλοπούλου που κατέλαβε τη θέση της γραμματέως και τον κ. Κρίτωνα Καλογερή που εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του Δ.Σ. 

Τυπική διαδικασία 
Σύμφωνα με τα όσα ορίζει σχετικώς η διαδικασία, ο πλειοψηφών Δημοτικών Σύμβουλος κ. Κυριακός Παπαδόπουλος μαζί με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο ανέβηκαν στο προεδρείο ζητώντας από τα μέλη του Σώματος να εκλέξουν αρχικά Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η παράταξη του κ. Δημαρχόπουλου πρότεινε για τη θέση αυτή τον κ. Δρεμσίζη ο οποίος έλαβε 33 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 8 λευκά. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας ο κ. Γιάννης Τσεγγελίδης, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη “Συμμετέχω” του κ. Δημήτρη Μπένη, ξεκαθάρισε πως απέχει από τη διαδικασία εκτός και εάν τεθούν υποψηφιότητες που αφορούν την κα Αλεξία Γκιρτζίκη ή τον κ. Γιάννη Δρεμσίζη. 

Ακολούθησε η εκλογή του Αντιπροέδρου, ο οποίος προτάθηκε από τον συνδυασμό του κ. Χρίστου Πούλιου και δεν ήταν άλλος από τον κ. Κρίτωνα Καλλογερή. Αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων ο ίδιος έλαβε 22 σταυρούς, ενώ υπήρξαν και 18 λευκά ψηφοδέλτια καθώς και η αποχή του κ. Τσεγγελίδη. 

Για τη θέση της Γραμματέως η πρόταση ήρθε από την πλευρά της ελάσσονος αντιπολίτευσης και άκουγε στο όνομα της κα. Αλίκης Μιχαλοπούλου, η οποία έχει εκλεγεί με τον συνδυασμό του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου. Η ίδια έλαβε συνολικά 24 ψήφους ενώ υπήρξαν 16 λευκά και αποχή του κ. Τσεγγελίδη. Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Κολλάρος, επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε εξ αρχής πως θα ψηφίσει λευκό και στις τρεις ψηφοφορίες, ενώ άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Τσεγγελίδη στην αποχή. 

Για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Πούλιος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, διευκρίνισε πως η παράταξή του θα ψηφίσει λευκό καθώς όπως εξήγησε “εμείς ψηφίζουμε λευκό για τον πρόεδρο, είναι πάγια θέση μας ότι ψηφίζεται από την πλειοψηφία”. 

Αμέσως μετά την εκλογή του Προεδρείου ακολούθησε η εκλογή των μελών τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, με τον Δήμαρχο Ξάνθης να δηλώνει πως “θέλω να σας συγχαρώ όλους και καθέναν ξεχωριστά και να ευχηθώ καλή και δημιουργική θητεία”. 












 




Δεν υπάρχουν σχόλια