GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στοπ σε νταλίκες που κινούνται εντός οικισμών

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών και τους φορείς της Φθιώτιδας που διαμαρτύρονται για τα νέα πλευρικά διόδια Μπράλου κα...

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στο υπουργείο Υποδομών και τους φορείς της Φθιώτιδας που διαμαρτύρονται για τα νέα πλευρικά διόδια Μπράλου και Μώλου. 

Την Πέμπτη ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με έγγραφο που έστειλε στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, στους δημάρχους του νομού και στον εισαγγελέα, ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων μέσα από τους οικισμούς της περιοχής. Κατηγορώντας, έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, όσους τοπικούς άρχοντες διαμαρτύρονται για ανοχή μιας παράνομης και επικίνδυνης οδηγικής πρακτικής.

Σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου τα φορτηγά επιλέγουν μικρές παρακάμψεις μέσα από το τοπικό δίκτυο, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή διοδίων. Το αποτέλεσμα είναι να καταστρέφονται οι τοπικοί δρόμοι που δεν είναι σχεδιασμένοι για το βάρος τέτοιων οχημάτων και να προκαλούνται ατυχήματα. Αλλωστε η κίνηση βαρέων οχημάτων μέσα από οικισμούς συνιστά παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Στην περίπτωση της Φθιώτιδας, το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών, ως απάντηση στην κριτική που διατύπωσαν τοπικοί άρχοντες περί περαιτέρω επιβάρυνσης του τοπικού δικτύου λόγω των νέων πλευρικών διοδίων στον Μπράλο και στον Μώλο.

Με επιστολή που έστειλε χθες στις τοπικές αστυνομικές και δημοτικές αρχές, ο κ. Χρυσοχοΐδης τους καλεί να εντείνουν την αστυνόμευση του τοπικού δικτύου για να σταματήσουν την παράνομη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από τους οικισμούς. Τους κατηγόρησε δε ότι ανέχονται την πρακτική αυτή για μικροπολιτικούς λόγους. «Γιατί αφήνουν οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, η Τροχαία, όλες οι Αρχές, να κυκλοφορούν νταλίκες, που σκοτώνουν μικρά παιδιά μέσα στους οικισμούς; Γιατί υπάρχουν μικροσυμφέροντα, για να σταματήσουν σε κάποια καφετέρια ή σε κάποιο καφενείο. Η νταλίκα, το φορτηγό πληρώνεται το αντίτιμο του διοδίου όταν αναλαμβάνει μια μεταφορά», ανέφερε χθες σε συνέντευξή του (Βήμα FM).
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια