GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Κομιτάτο”... το Μυρωδάτο της Ξάνθης – Βανδάλισαν πινακίδα στη νότια είσοδο του χωριού (+ΦΩΤΟ)

-Πολίτης μετέβη στο σημείο με δικά του μέσα για να καθαρίσει την πινακίδα  Σε... Κομιτάτο φαίνεται πως ονειρεύονται κάποιοι να μετατρέ...

-Πολίτης μετέβη στο σημείο με δικά του μέσα για να καθαρίσει την πινακίδα 

Σε... Κομιτάτο φαίνεται πως ονειρεύονται κάποιοι να μετατρέψουν το Μυρωδάτο Ξάνθης που επέλεξαν να βανδαλίσουν πινακίδα στη νότια είσοδο του χωριού γράφοντας πάνω με μεγάλα κόκκινα γράμματα τη λέξη “Comitato”. 

Το κομιτάτο είναι όρος που προέρχεται από τη λέξη κομιτέτ ή κομιτάτ, που σημαίνει συμβούλιο, οργάνωση που έχει δημιουργηθεί για ορισμένους συγκεκριμένους και, πιο συχνά, για πολιτικούς λόγους. Όμως υπήρξαν και έδρασαν συγκεκριμένα κομιτάτα, που άφησαν εποχή στην Ιστορία και ιδίως την βαλκανική. Το 1872 ιδρύθηκε το βουλγαρικό κομιτάτο, στρατιωτική και πολιτική οργάνωση, που σκοπός του ήταν η προσάρτηση ολόκληρης της Μακεδονίας στη Βουλγαρία και ο εκβουλγαρισμός του μακεδονικού πληθυσμού.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το ποιοι και για ποιούς λόγους προχώρησαν στον εν λόγω βανδαλισμό καθώς και το εάν πρόκειται για κάποια πικρόχολη φάρσα δεδομένου και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος Βουλγάρων επενδυτών και επισκεπτών για την περιοχή του Μυρωδάτου τα τελευταία χρόνια, αλλά και γενικότερα την ευρύτερη παραλιακή περιοχή. 

Πολίτης στη θέα του βανδαλισμού μετέβη στο σημείο και προχώρησε στον καθαρισμό της πινακίδας, απομακρύνοντας την επίμαχη λέξη που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια στην περιοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια