GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποιος ήταν ο Άαρον Κοζμίνσκι, ο άνδρας πίσω από τη "μάσκα" του Τζακ του Αντεροβγάλτη

Φως στην ταυτότητα του πλέον διαβόητου δολοφόνου, του Τζακ του Αντεροβγάλτη ρίχνει το DNA που "μαρτύρησε" τον Πολωνό κομμωτή, με...

Φως στην ταυτότητα του πλέον διαβόητου δολοφόνου, του Τζακ του Αντεροβγάλτη ρίχνει το DNA που "μαρτύρησε" τον Πολωνό κομμωτή, με εβραϊκές ρίζες, Άαρον Κοζμίνσκι ως τον serial killer του ανατολικού Λονδίνου.

Ήταν το 1888 όταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης γινόταν ο φόβος και ο τρόμος για τις πόρνες στο ανατολικό Λονδίνο. Λέγεται πως είχε σκοτώσει πέντε γυναίκες, όλες (εκτός από το τελευταίο θύμα, την Μαίρη Τζέιν Κέλι) σε δημόσιους χώρους, είτε τη νύχτα είτε τα ξημερώματα. 

Ο λαιμός των θυμάτων του ήταν πάντα κομμένος, αλλά δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τις στραγγάλιζε πρώτα για να μη φωνάζουν και γι’ αυτό να μην βρισκόταν αίμα στους τόπους των εγκλημάτων. Στη συνέχεια, τις ακρωτηρίαζε. Σε τρία από τα θύματα έβγαλε τα εσωτερικά τους όργανα. 

Ανάμεσα στους βασικούς υπόπτους ήταν: ο Δούκας του Κλάρενς και εγγονός της βασίλισσας Βικτωρίας, πρίγκιπας Άλμπερτ Βίκτορ, ο σερ Γουίλιαμ Γκουλ χειρούργος, ο Γουόρλτερ Σίκερτ ζωγράφος, ο Τζον Πίζερ τσαγκάρης, ο Τζορτζ Τσάπμαν κουρέας, ο Γουίλιαμ Γκλαντστόουν πρώην πρωθυπουργός, ο Λούις Κάρολ συγγραφέας της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων και ο Άαρον Κοζμίνσκι κομμωτής. 

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ο χάρτης με τα σημεία των δολοφονιών. Αν ενώσει κανείς τα σημεία όπου έγιναν οι φόνοι, σχηματίζεται το γράμμα Κ, το αρχικό του επωνύμου του Κοζμίσνκι! Ίσως να ήταν ένας τρόπος να αφήσει ο δολοφόνος την "υπογραφή" του στα εγκλήματα. 

Ο Κοζμίνσκι, Πολωνός μετανάστης με εβραϊκές ρίζες, γεννήθηκε στο 1865 στην Kłodawa της Πολωνίας. Ζούσε με τη μητέρα και τις αδερφές του στην Γκρίνφιλντ Στριτ, μόλις 200 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του τρίτου θύματος του Τζακ του Αντεροβγάλτη. 

Εργάστηκε ως κομμωτής και σύμφωνα με πληροφορίες είχε ψυχολογικά προβλήματα από το 1885.



Ο Κοζμίνσκι ήταν πάντα ένας από τους κύριους υπόπτους. Όπως αναφέρεται ήταν σοβαρά πνευματικά άρρωστος, ενδεχομένως παρανοϊκός σχιζοφρενής που υπέφερε από παραισθήσεις, ενώ φέρεται να ήταν και μισογύνης. 

Την εποχή των φόνων, είχε τεθεί σε 24ωρη παρακολούθηση μέχρι που μπήκε σε άσυλο για την υπόλοιπη ζωή του. 

Το κίνητρο των φόνων και η δύσκολη παιδική ηλικία

Ο Κοζμίνσκι γεννήθηκε πολύ μετά από τα αδέρφια του κι όταν η μητέρα του ήταν 46 ετών. Ήταν μια εποχή όπου οι Εβραίοι ζούσαν σε γκέτο και ήταν υπό διωγμό. Η οικογένειά του ήταν πολύ φτωχοί. Κοιμούνταν όλοι σε ένα στρώμα και πίθανόν, γράφει η Daily Mail, ο Κοζίνσκι να κακοποιούνταν σεξουαλικά από τον πατριό του. 

Το πογκρόμ κατά των Εβραίων που ακολούθησε τη δολοφονία του τσάρου Αλέξανδρου του Β’ το 1881 φαίνεται πως επηρέασε τον έφηβο Κοζμίνσκι, που δεν αποκλείεται να είδε με τα ίδια του τα μάτια βιασμούς, σφαγές, γυναίκες να αυτοκτονούν για να γλιτώσουν από τον βιασμό. 

Το 1890, σύμφωνα με την Daily Mail, υπέστη νευρικό κλονισμό και απείλησε την αδερφή του με μαχαίρι. Τότε ήταν που αποφάσισαν να τον κλείσουν σε ψυχιατρείο, αφού πια δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Αρνούνταν να φάει ή να πλυθεί, άκουγε φωνές και πίστευε πως μπορούσε να δει όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν πάνω στη γη! 

Έτρωγε ψωμί που έβρισκε στους υπονόμους και έπινε νερό μόνο από τις εξωτερικές βρύσες. Στο Colney Hatch όπου μεταφέρθηκε τον έδεσαν με ζουρλομανδύα για να μην κάνει κακό στον εαυτό του. 

Πέθανε στο άσυλο Λιβιζντεν από γάγγραινα σε ηλικία 53 ετών. 

Το DNA και η εσάρπα
Η ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη ήρθε στο φως χάρη στην επιμονή δυο ανδρών. Ο 48χρονος επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς αποφάσισε να βγάλει τη... μάσκα από το πρόσωπο του διαβόητου serial killer. Και ζήτησε τη βοήθεια του δρ Γιάρι Λουελέιν. 

Τους χρειαζόταν φυσικά δείγμα από το DNA του δολοφόνου. Αυτό υπήρχε στην εσάρπα της Κάθριν Έντοουζ, η οποία δολοφονήθηκε το 1888 στο Γουάιτ Τσάπελ. Η εσάρπα ανήκε σε έναν μακρινό συγγενή της και φυλασσόταν στο Εγκληματολογικό Μουσείο της Σκότλαντ Γιάρντ. 



Ο Έντουαρντ αγόρασε την εσάρπα και το 2011 ξεκίνησαν τις έρευνες για την ταυτοποίηση του DNA. Όταν ο Λουελέιν βρήκε ίχνη σπέρματος στην εσάρπα αλλά και DNA από το θύμα. Μια μακρινή απόγονος του θύματος συνεργάστηκε και έδωσε δείγμα γενετικού υλικού, το ίδιο και απόγονος της κόρης του Κοζμίνσκι. 

Ο Λουελέιν υποστηρίζει ότι έχει κάνει μια τεράστια ανακάλυψη: έλυσε το γρίφο του Τζακ του Αντεροβγάλτη μετά από 126 χρόνια μυστηρίου. 

Ο αυτόπτης μάρτυρας
Το βράδυ του φόνου της Κέιτ Έντοουζ, ο 40χρονος Τζόζεφ Λάβεντερ, ένας πωλητής τσιγάρων μετανάστης από τη Βαρσοβία, είχε την άτυχη γυναίκα να μιλάει με έναν άνδρα. Όταν αργότερα τον κάλεσε η αστυνομία να αναγνωρίσει το πτώμα, το έκανε μόνο από τα ρούχα της. 

Μέρες μετά, τον κάλεσαν ξανά, αυτή τη φορά για να αναγνωρίσει υπόπτους. Ανάμεσά τους ο Άαρον Κοζμίνσκι. Ο Λάβεντερ ήταν σίγουρος ότι αυτός ήταν ο άνδρας που είχε δει να μιλάει στην Έντοους σχεδόν μια ώρα πριν από το φόνο της. 

Ήταν ο 25χρονος τότε Κοζμίνσκι, ο άνδρας που δήλωνε κομμωτής αλλά για χρόνια δεν είχε δουλέψει και οι γιατροί που παρακολουθούσαν τη συμπεριφορά του και την διάθεσή του για αυτοτραυματισμό ήταν βέβαιοι πως ήταν τρελός. 
ΠΗΓΗ: newist.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια