GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ

Σε ορισμό της Δημοκρατίας διαβάζουμε ότι Δημοκρατία είναι το πολιτικό σύστημα, όπου κοινωνικές ομάδες (ομάδες συμφερόντων) οργανώνονται (σ...

Σε ορισμό της Δημοκρατίας διαβάζουμε ότι Δημοκρατία είναι το πολιτικό σύστημα, όπου κοινωνικές ομάδες (ομάδες συμφερόντων) οργανώνονται (συνδικάτα, σύλλογοι, κόμματα κλπ), συναθροίζονται και προσπαθούν να γίνουν πλειοψηφία (38% μέχρι και 48% στην καλύτερη των περιπτώσεων) ώστε να εκλέξουν ένα κόμμα που θα εκφράζει τα συμφέροντά τους.

Έτσι από τον ορισμό αυτό, που είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα, προκύπτει ότι η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση (μία πλειοψηφία που στην πράξη είναι μειοψηφία (κάτω από 50%)), καλείται να εφαρμόσει όχι το αντικειμενικά δίκαιο, το αντικειμενικά σωστό, αλλά αυτό που βολεύει τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων που την εξέλεξαν (π.χ. Εργατικοί, Συντηρητικοί, Αριστεροί, Δεξιοί κλπ). Τα άλλα περί κυβέρνησης όλων των Ελλήνων κλπ είναι δυστυχώς για τους αφελείς.

Ακριβώς σ’ αυτή την αδυναμία της Δημοκρατίας, ποντάρουν κυρίως οι λαϊκιστές της εκάστοτε αντιπολίτευσης. Και λέμε της εκάστοτε αντιπολίτευσης, γιατί δυστυχώς η ιστορία στην Ελλάδα απέδειξε ότι όλοι όσοι βρέθηκαν στην αντιπολίτευση λίγο έως πολύ λαΐκισαν, εκτός ίσως της περίπτωσης του Κων/νου Μητσοτάκη.

Έτσι ο πονηρός αντιπολιτευόμενος λαϊκιστής, τάζει τα πάντα στους πάντες.

Καθώς λοιπόν ζητούν οι ομάδες πίεσης (ενίοτε ισχυρές μειοψηφίες) από τη σημερινή αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας κλπ) να τους ικανοποιήσει τις απαιτήσεις όταν γίνει κυβέρνηση, αυτοί δεν έχουν παρά να χαρίσουν… τα χρέη (κατ’ αρχήν στα λόγια) στους δανειολήπτες, που δανείστηκαν για την αγορά ακινήτου, για την επιχείρησή τους, για κατανάλωση κλπ. Και χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς δηλαδή να ξεχωρίσουν τους σωστούς από τους μπαταχτσήδες δανειολήπτες, που πιθανόν σκόρπισαν τα δάνεια που πήραν σε σπατάλες, μπουζούκια, γυναίκες κλπ.

Βέβαια υποσχόμενη αυτά η αντιπολίτευση σε 200 χιλιάδες π.χ. δανειολήπτες και παίρνοντας μαζί τους τα ψηφαλάκια τους, την ίδια στιγμή δε λέει σε άλλους 8-9 εκατομμύρια Έλληνες, ότι αυτά που θα χαρίσουν στους πιθανόν μπαταχτσήδες δανειολήπτες, θα κληθούν να τα πληρώσουν αυτοί. Γιατί πώς να το κάνουμε, όταν θα χαθούν κάποια δισεκατομμύρια από τις τράπεζες, όλοι οι υπόλοιποι θα κληθούμε να πληρώσουμε το μάρμαρο, όπως έχει γίνει ήδη με τα 40-50 δις που πλήρωσε το κράτος (δηλαδή όλοι μας) για να μην καταστραφούν οι τράπεζες και χάσουν όλοι οι καταθέτες τα λεφτά τους. Γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε κανένα σύστημα που να γεννά λεφτά. Όταν κάποιος δεν πληρώνει αυτά που οφείλει, σημαίνει ότι κάποιος άλλος θα τα πληρώσει. Δυστυχώς ούτε κάποιος ξένος ούτε ο Θεός ο ίδιος θα πληρώσει το φέσι. Θα το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι ή στη χειρότερη περίπτωση όλοι οι καταθέτες, μικροί μεγάλοι, μέσα από ένα γερό κούρεμα των καταθέσεών τους, Μαγικά, αδέρφια, δεν γίνονται!

Το ερώτημα ενός λογικού λοιπόν ανθρώπου τότε είναι: Μα γιατί τότε τολμάει να μιλάει για «σεισάχθεια» (σβήσιμο των χρεών) ο Τσίπρας;

Μα γιατί κάθε φορά όταν μιλάει με μια κοινωνική ομάδα και χαρίζει, τάζει, αυξάνει μισθούς, συντάξεις κλπ, οι υπόλοιποι 8-9 εκατομμύρια κωφεύουν, δεν δίνουν σημασία, γιατί σου λέει δεν μιλάει σε μας.

Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία «καθεύδει υπό μανδραγόρα», κοινώς κοιμάται ύπνο βαθύ.
Χαρίζοντας και τάζοντας από δω κι από κει, δηλαδή τα πάντα στους πάντες κανείς δυστυχώς δεν καταλαβαίνει ότι αυτός τελικά θα πληρώσει το μάρμαρο.

Και έτσι λοιπόν στην Δημοκρατία της μπανανίας, ο κάθε αντιπολιτευόμενος – λαϊκιστής έχει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, τάζοντας και σκορπώντας και χαϊδεύοντας τα αυτιά των άμοιρων εκλογέων ώστε να γίνει πλειοψηφία. Τι κι αν μετά δε θα κάνει αυτά που υποσχέθηκε. Το «Λεφτά υπάρχουν» ξανασερβίρεται με άλλα λόγια!

Καλή η Δημοκρατία; Έτσι όλοι νομίζουμε! Τι κι αν την πληρώνουμε με μια παρ’ ολίγο καταστροφή της οικονομίας και της χώρας μας. Τουλάχιστον αν καταλαβαίναμε τι ψέματα μας σερβίρουν, τότε ίσως ήταν καλή η Δημοκρατία. Τότε φυσικά δε θα τολμούσαν τα μαγικά τους οι κάθε λογής μάγοι-λαϊκιστές πολιτικάντες!

Συνέλληνες καλή ίσως η Δημοκρατία, όμως αφού πρώτα ξυπνήσουμε από την ύπνωση που μας ρίχνουν οι μάγοι-λαϊκιστές!

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Υπεύθυνοι θέματος
Παρχαρίδης Βασίλης – Οικονομολόγος, Καβάλα
Κομνηνός Γιώργος – Οικονομολόγος, Ξάνθη
Τίνας Δήμος – Οικονομολόγος, Ιωάννινα

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis) ή στο http://omadeskinonikisdrasis.blogspot.gr/
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια