GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Φωτιά”... το νερό της Ξάνθης – Βγήκε το ειδικό τέλος, διπλασιάστηκε η τιμή του κυβικού! (+ΦΩΤΟ)

-Ενώ το 2012 το κόστος ανά κυβικό νερού ανερχόταν στα 0,67 ευρώ το 2013 εκτινάχθηκε στο 1,25 ευρώ -Μόνο εντύπωση δεν προκαλεί η καταγγελ...

-Ενώ το 2012 το κόστος ανά κυβικό νερού ανερχόταν στα 0,67 ευρώ το 2013 εκτινάχθηκε στο 1,25 ευρώ
-Μόνο εντύπωση δεν προκαλεί η καταγγελία αναγνώστη του ThrakiToday.com σχετικά με την τιμή του νερού στην Ξάνθη 

Σχεδόν κατά 100% αυξήθηκε η τιμή του κυβικού του νερού στην πόλη της Ξάνθης ανάμεσα στα έτη 2012 και 2013, όπως διαπιστώνουν πολίτες αναλύοντας τα στοιχεία των λογαριασμών που κλήθηκαν να πληρώσουν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης. 

Πήρε μπόι η τιμή! 
Όπως παρατηρεί καταναλωτής, σε ειδοποιητήριο της ΔΕΥΑΞ το 2012 του ζητείται να καταβάλλει το ποσό των 58,50 ευρώ για 20 κυβικά νερό το οποία και κατανάλωσε. Στον προς εξόφληση λογαριασμό επισημαίνεται πως η καθαρή αξία του νερού ανέρχεται σε 14 ευρώ, ενώ υπάρχει ειδικό τέλος 80% που αντιστοιχεί σε 11,20 ευρώ! Μάλιστα το ποσό της καθαρής αξίας του νερού προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό των κυβικών που έχουν καταναλωθεί με την τιμή μονάδος, που αντιστοιχεί σε 0,67 ευρώ. 

Σε έτερο ειδοποιητήριο που καταφτάνει το 2013, ζητείται από τον καταναλωτή να πληρώσει 56 ευρώ για 19 κυβικά νερού, τα οποία έχει καταναλώσει, με το ειδικό τέλος 80% να έχει αφαιρεθεί από τους λογαριασμούς ωστόσο την τιμή του νερού να έχει διπλασιαστεί. Έτσι η καθαρή αξία των 19 κυβικών που έχουν καταναλωθεί αντιστοιχεί σε 24,83 ευρώ με την τιμή μονάδος να αντιστοιχεί σε 1,25 ευρώ ανά κυβικό. 

Πρακτικά ενώ θα περίμενε κανείς από τη στιγμή που αφαιρείται το ειδικό τέλος το τελικό ποσό που ζητείται να είναι μειωμένο, αυτό δεν συμβαίνει μιας και έχει αυξηθεί η τιμή μονάδος. Πρακτικά πρόκειται για ένα δώρο άδωρο προς τους καταναλωτές τα παράπονα των οποίων για τις παρεχόμενες υπηρεσίες ύδρευσης να πληθαίνουν διαρκώς, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από πλευράς της μέχρι πρότινος Δημοτικής Αρχής. 



Δεν υπάρχουν σχόλια