GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας για τις μικρομεσαίες ζητεί η ΕΣΕΕ

Υπέρ της δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της αξιοποίησης των δομών των υφιστάμενων συνεταιριστικώ...

Υπέρ της δημιουργίας αναπτυξιακής τράπεζας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της αξιοποίησης των δομών των υφιστάμενων συνεταιριστικών τραπεζών και όχι μέσω του μετασχηματισμού του ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης), όπως έχει προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης, τάσσεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). 

Σε επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και προς τον πρόεδρο της Ενωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ) ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης ουσιαστικά επαναφέρει πρόταση που είχε γίνει πέρυσι από τους εμπόρους και τους επαγγελματοβιοτέχνες για τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας σε συνεργασία με το δίκτυο των συνεταιριστικών τραπεζών. Η επιστολή εστάλη ενόψει συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες με αντικείμενο τη ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Βάσει της πρότασης της ΕΣΕΕ, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα Μικρών Επιχειρήσεων (ΑΤΜΕ) θα πρέπει να συγκεντρωθούν όλα τα προγράμματα ανάπτυξης, τα οποία θα προωθούνται άμεσα και με ενιαίο τρόπο, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης μικροδανείων (micro finance) αποκλειστικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η ΑΤΜΕ, ενεργοποιώντας τη μεγάλη μετοχική βάση όλων των παραγωγικών φορέων σε περιφερειακή ή πανελλήνια διάσταση, τους επενδυτικούς χώρους, τους ιδιώτες επενδυτές, καθώς και τις δομές της ΕΕ, όπως την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια, ώστε με τις δικές της χρηματοδοτικές δυνατότητες και τις υφιστάμενες τραπεζικές εργασίες στη δομή της να διαχειρίζεται, να παρέχει εγγυήσεις και να προωθεί με τραπεζικά κριτήρια τα ευρωπαϊκά και ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, δίνοντας άμεσες αναπτυξιακές και ολοκληρωμένες επενδυτικές λύσεις.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια