GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σύνδεση ΔΠΘ - επιχειρήσεων επιζητεί ο Δερμεντζόπουλος! Τέλη Σεπτέμβρη καλύπτονται τα κενά στα σχολεία

-Μίλησε στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο Υφυπουργός  Πρωτοβουλίες για τη σύνδεση του Δημοκρίτειο...

-Μίλησε στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο Υφυπουργός 

Πρωτοβουλίες για τη σύνδεση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και των τοπικών επιχειρήσεων ανέλαβε ο Υφυπουργός Παιδείας και Βουλευτής Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος. 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, ήδη υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, έχει πραγματοποιηθεί μια συνάντηση με επιχειρήσεις της Θράκης ενώ θα επιδιωχθεί το προσεχές διάστημα να υπάρξει και νέα πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. 

“Η έρευνα είναι ξεκομμένη από την άμεση επίδρασή της στην επιχειρηματικότητα, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την οικονομία της χώρας. Δεν είναι δηλαδή εφαρμοσμένη έρευνα” σημείωσε ο ίδιος, για να προσθέσει πως “έχουμε κάνει μια συνάντηση με τον επιχειρηματικό κόσμο της Θράκης, θα επαναληφθεί η συνάντηση και θα συμμετέχουν οι παραγωγικοί φορείς και το Πανεπιστήμιο, ώστε με παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας να γίνει αυτό το πάντρεμα”. 

Σχολιάζοντας μάλιστα την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Πανεπιστήμιο ο κ. Δερμεντζόπουλος, αν και η λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας δεν είναι μέσα στις αρμοδιότητές του, αναφέρει πως “το ΔΠΘ αντιμετωπίζει φοβερό πρόβλημα υποχρηματοδότησης. Έχουν γίνει πολύ μεγάλες περικοπές και με τη σειρά του το ίδρυμα κάνει περικοπές στα προγράμματά του. Είμαστε σε άριστη συνεργασία με τον Πρύτανη, μιλάμε τακτικά, και πιστεύω ότι το στεγαστικό τους θα προχωρήσει όπως και το θέμα των εξοπλισμών, όχι όμως με τους ρυθμούς που θα θέλαμε. Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε”.  

Τέλη Σεπτέμβρη καλύπτονται τα κενά 
Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι σχολικές μονάδες τόσο της Θράκης όσο και της χώρας ευρύτερα, ο Υφυπουργός ανέφερε πως το βασικό πρόβλημα είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών, κάτι που αναμένεται να αντιμετωπιστεί μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη. 

“Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών που μας λείπει από τα σχολεία της χώρας και είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε το υπάρχον προσωπικό και τους αναπληρωτές. Χαρακτηριστικά θα σας πως ότι από το 2008 δεν έχουν γίνει προσλήψεις ενώ κάθε χρόνο 5.000 με 6.000 εκπαιδευτικοί αποχωρούν. Δεν μπορείς με αναπληρωτές να λύσεις το πρόβλημα για αυτό πρέπει να γίνει ένας μεγάλος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ” επισημαίνει ο κ. Δερμεντζόπουλος για να συμπληρώσει πως “στο σύνολό τους τα κενά δεν αφορούν τις κύριες ειδικότητες και θα καλυφθούν μέχρι το τέλος του μήνα”. 

Η τράπεζα θεμάτων θα συνεχιστεί 
Ερωτηθείς σχετικά με την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων στην Α' Λυκείου την περασμένη σχολική χρονιά ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνισε πως αυτή θα συνεχιστεί και φέτος και μάλιστα και στη Β' Λυκείου, αποδεχόμενος πως υπήρξαν προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπιστούν. 

“Στην Α' Λυκείου εφαρμόστηκε για πρώτη φορά, διαπιστώθηκαν κάποιες αδυναμίες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο θεσμός δεν είναι καλός. Μέσω της τράπεζας των θεμάτων πετύχαμε την ενιαία αντιμετώπιση όλων των μαθητών και γενικότερα λειτουργεί προς όφελος στην προσπάθεια μας για μια καλύτερη εκπαίδευση” σημειώνει ο κ. Υφυπουργός, 

Πρώτα τα κενά μετά η ενισχυτική
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δερμεντζόπουλος, ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας θα συνεχιστεί και φέτος, ωστόσο πρώτιστα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών στη βασική διδασκαλία των μαθητών και στη συνέχεια θα υπάρξει μέριμνα για την επιπρόσθετη παροχή γνώσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια