GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ζητά την προεδρεία του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμάτων Ξάνθης το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου

-Πέπλο ομοφωνίας στη συνεδρίαση του οργάνου το απόγευμα της Παρασκευής στο Εύλαλο  -Εγκρίθηκαν όλα τα θέματα, εντός και εκτός ημερησίας ...

-Πέπλο ομοφωνίας στη συνεδρίαση του οργάνου το απόγευμα της Παρασκευής στο Εύλαλο 
-Εγκρίθηκαν όλα τα θέματα, εντός και εκτός ημερησίας διάταξης, ομόφωνα  

Χωρίς εντάσεις και με το σύνολο των προς συζήτηση θεμάτων να εγκρίνονται ομόφωνα συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής το Δημοτικό Συμβούλιο στον Τόπειρο. 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του οργάνου κα Ελένη Πολυχρονιάδου ενημέρωσε το σώμα για την ύπαρξη τεσσάρων εκτός ημερησίας θεμάτων, τα οποία κρίνονταν ως επείγοντα και έπρεπε να εξεταστούν, με το σώμα να συμφωνεί. Τόσο τα εντός όσο και τα εκτός ημερησίας θέματα του Δ.Σ. εγκρίθηκαν όλα ομοφώνως από το σώμα, ενώ η πρόεδρος του οργάνου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενημερωμένη για τα προς συζήτηση θέματα, ενώ στη συνεδρίαση παρέστησαν όλοι οι εισηγητές των θεμάτων δίνοντας λεπτομέρειες και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. 

Ζητούν την προεδρεία του ΣΔΑΝΞ 
Ανάμεσα στα ζητήματα  για τα οποία κλήθηκε να αποφανθεί το Δ.Σ. και αυτό του ορισμού εκπροσώπου στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμάτων Νομού Ξάνθης, με τον Δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου να προτείνει για την κάλυψη της θέσης. Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση, ενώ παράλληλα τονίστηκε πως πρέπει να απαιτηθεί η προεδρεία του Συνδέσμου, υπό τη σκέψη του ότι ο χώρος απόθεσης των απορριμμάτων βρίσκεται εντός του Δήμου. 

Χαρακτηριστικά ο κ. Δελής Χρήστος από την πλευρά της αντιπολίτευσης σημείωσε πως “πρέπει ο Δήμος να αναλάβει και την προεδρεία του ΣΔΑΝΞ. Όλα τα σκουπίδια του Νομού τα έχουμε εμείς”. 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μίχογλου, ανέφερε από την πλευρά του πως “γίνεται μια προσπάθεια αυτές τις μέρες και θέλω να πιστεύω ότι θα αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Από τις συζητήσεις που γίνονται θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα εκεί οδηγούν”. 

Ψάχνουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου αποφάσισε το απόγευμα της Παρασκευής να εγκρίνει την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος ώστε να προχωρήσει στην ανάθεση εργασιών τοπογραφικής αποτύπωσης έκτασης 97 στρεμμάτων, εντός της οποίας βρίσκονται κτήρια τα οποία ανήκουν στον Δήμο ωστόσο η έκταση ανήκει στη Διεύθυνση Γεωργίας, όπως διαπιστώθηκε πρόσφατα. 

Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος αποφάσισε να διεκδικήσει τα εν λόγω ακίνητα, ώστε να παραχωρηθούν από την Δ/νση Γεωργίας και να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία μιας αίθουσας εκδηλώσεων αλλά και γραφείων τα οποία θα στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου. Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η τοπογραφική αποτύπωση της έκτασης, με τη σχετική δαπάνη να ανέρχεται στις 5.000 ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει η διαδικασία διεκδίκησης του χώρου. 

“Θέλουμε εκεί να κάνουμε γραφεία αλλά και μια αίθουσα εκδηλώσεων που τόσα χρόνια δεν έχει γίνει στον Δήμο” ανέφερε ο κ. Μίχογλου. 

Τακτοποιούνται τα γήπεδα 
Παράλληλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν και τη πλήρη τακτοποίηση και κατ' επέκταση νομιμοποίηση 16 γηπέδων που βρίσκονται εντός διαφόρων οικισμών του Δήμου  ώστε αυτά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. κα Πολυχρονιάδου, η σχετική δαπάνη ανέρχεται σε 15.000 ευρώ και το έργο θα ανατεθεί σε εξωτερικό συνεργάτη, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε πως σε περίπτωση που αυτό δεν προχωρήσει άμεσα οι χώροι δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τη διενέργεια αγώνων. 

“Είπαμε να μπουν όλα τα γήπεδα μέσα και αυτά που σήμερα δεν χρησιμοποιούνται, ώστε εάν αύριο κάποια τοπική ομάδα αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί να μην χρειαστεί να επανέλθουμε ξανά” εξήγησε ο κ. Θωμάς Μίχογλου. 

Χωρίς τεχνολογική υποστήριξη ο Δήμος 
Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε γνωστό πως ο Δήμος τους τελευταίους μήνες έχει μείνει, πρακτικά, χωρίς τεχνολογική υποστήριξη, με τον επίσημο ιστότοπο να μην χρησιμοποιείται και να  διαπιστώνονται και προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Προς αυτή την κατεύθυνση εγκρίθηκε η διάθεση ενός ποσού 4.500 ευρώ για τη συντήρηση και κατασκευή του site και άλλων υπηρεσιών πληροφορικής. 

Δίμηνες συμβάσεις 
Στην πρόσληψη συνολικά έξι ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη άμεσων αναγκών προχωρά ο Δήμος Τοπείρου, όπως αποφασίστηκε στην ίδια συνεδρίαση. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους καθαριότητας, δύο υπαλλήλους ύδρευσης και έναν ηλεκτρολόγο. 

Μάλιστα η πρόεδρος του Δ.Σ. ενημέρωσε το σώμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως ο Δήμος θα αναζητήσει λύσεις για την κάλυψη των προβλημάτων σε προσωπικό που αντιμετωπίζει, με την απασχόληση καταδικασθέντων που επιθυμούν αντί για φυλάκιση να προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες να είναι μια εξ αυτών.  “Ψάχνουμε τον Νόμο να δούμε πως μπορούν επίσης να προσφέρουν υπηρεσίες στον Δήμο όσοι μας χρωστάνε χρήματα και δεν μπορούν να μας πληρώσουν” πρόσθεσε ο Δήμαρχος. 

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκαν οι πρόεδροι και τα μέλη των Νομικών Προσώπων και των Επιτροπών του Δήμου. 







Δεν υπάρχουν σχόλια