GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Δήμαρχος Αβδήρων νέος πρόεδρος στη ΔΕΥΑ – Δίμηνες και οκτάμηνες προσλήψεις στον Δήμο

-Για την κάλυψη εποχικών αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αβδήρων  Την απόφαση να αναλάβει ο ίδιος την προεδρεία της Δημοτ...

-Για την κάλυψη εποχικών αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Αβδήρων 

Την απόφαση να αναλάβει ο ίδιος την προεδρεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αβδήρων, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο νέος Δήμαρχος, κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Όπως ανέφερε ο κ. Δήμαρχος, η παράταξή του έχει δεσμευτεί για τη μείωση των δημοτικών τελών ύδρευσης και για τον λόγο αυτό επέλεξε να αναλάβει ο ίδιος την προεδρεία της Δημοτικής Επιχείρησης ώστε να μπορέσει, τη δέσμευση αυτή, να την κάνει πράξη. “Για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο Δήμαρχος. Έχουμε δεσμευτεί για τη μείωση του τιμολογίου ύδρευσης και πάω εκεί για να το εφαρμόσουμε” σημείωσε ο ίδιος, με το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου να εγκρίνει την πρόταση του κ. Τσιτιρίδη, και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Τσολακίδη να ζητά στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ να υπάρχουν δύο μέλη από την αντιπολίτευση και όχι ένα όπως προτάθηκε αρχικώς. 

Χαρακτηριστικά σημείωσε, πως μέχρι και σήμερα η αντιπολίτευση εκπροσωπούταν με δύο μέλη της μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η πολυφωνία, ενώ σε περίπτωση που αυτό δεν συνεχιστεί, ο ίδιος ανέφερε πως “δεν θα εκφραστεί η δημοκρατία”, για να συμπληρώσει πως “είναι μια λογική πως την εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια και εάν θα συνεχιστεί θα είναι πρωτοφανές και πρέπει να καταγραφεί, μιας και δείχνει έλλειψη δημοκρατίας. Πρέπει να επιζητείται τον έλεγχο της Αντιπολίτευσης”.

Απαντώντας ο Δήμαρχος τόνισε πως πολυφωνία θα υπάρχει μέσα στη Δημοτική Επιχείρηση, ενώ δέχθηκε πως μπορούν να υπάρξουν δυο εκπρόσωποι της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., όχι όμως και οι δύο από την παράταξη του κ. Τσολακίδη. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ο κ. Τσιτιρίδης πρότεινε για την κάλυψη της δεύτερης θέσης τον κ. Νίκο Καλιαμπάκα, γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής της παράταξης Στροφή, κίνηση που έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον ίδιο τον κ. Καλιαμπάκα. 

Ζητά να κλείσει η ΔΕΥΑΑ ο Αντωνιάδης 
Από την πλευρά του ωστόσο ο κ. Κώστας Αντωνιάδης, επικεφαλής της παράταξης Δημοκρίτεια Κίνηση ζήτησε πριν τη συζήτηση του θέματος περί ορισμού του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ να τοποθετηθεί λέγοντας μεταξύ άλλων πως κατά την άποψή του η εν λόγω Δημοτική Επιχείρηση πρέπει να κλείσει. “Για εμάς πρέπει να καταργηθεί. Δεν έχει κανένα όφελος ο Δήμος από τη λειτουργία της. Όταν έχει έλλειμμα το καλύπτει ο Δήμος ενώ όταν έχει πλεόνασμα δεν εισπράττει τίποτα” τόνισε χαρακτηριστικά ζητώντας να δοθούν στοιχεία γύρω από τα οικονομικά της Δημοτικής Επιχείρησης, καθώς και τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσουν οι δημότες για το μέλλον της. Παίρνοντας τον λόγο ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων κ. Βασίλης Τσολακίδης σημείωσε πως αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί την παρούσα φάση, ενώ ανέφερε πως “σήμερα το θέμα είναι άλλο”. 

Προσλήψεις εποχικών
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκριναν την πρόσληψη εποχικού προσωπικού με δίμηνες και οκτάμηνες συμβάσεις, ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες του Δήμου κυρίως στο τομέα της καθαριότητας, με την αντιπολίτευση ωστόσο να εκφράζει αντιδράσεις. 


Πιο συγκεκριμένα ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Τσολακίδη, κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση μέσω της μετακίνησης προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών και όχι να προσφεύγει ο Δήμος στη λογική των δίμηνων συμβάσεων. “Ήρθαν εκτός ημερησίας οι οκτάμηνες προσλήψεις και είπαμε ναι γιατί υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία μιας και γίνεται μέσω ΑΣΕΠ. Οι δίμηνες συμβάσεις καλό είναι να αποφεύγονται, πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος να καλυφθεί το κενό” σημείωσε ο ίδιος, με τον κ. Βασίλη Τσολακίδη να προσθέτει πως “δεν είναι λύση η λογική των δίμηνων συμβάσεων. Πρέπει να βρείτε λύσεις μόνιμες. Αν το θέλετε, εμείς κριθήκαμε για αυτό και αποτύχαμε, όσον αναφορά την εξεύρεση λύσης”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του κ. Καλιαμπάκα ο οποίος ξεκαθάρισε πως είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους συμβάσεις, εκτιμώντας πως “τα δίμηνα όπως γίνονται συνήθως άλλους σκοπούς εξυπηρετούν και πρέπει να βρεθούν οριστικές λύσεις”. Από τη μεριά του Δήμαρχος, τόνισε πως “εμείς και σαν αντιπολίτευση ήμασταν υπέρ των δίμηνων συμβάσεων, γιατί και κάποιοι άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη να εργαστούν και ο Δήμος εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Θα τρέξουν τα πεντάμηνα και εκεί υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη κάποιων θέσεων. Το πρόβλημα είναι τώρα με την έλλειψη προσωπικού και πως θα καλυφθεί αυτό, για αυτό και πάμε στα δίμηνα πάλι”. 

Ορίστηκαν Δ.Σ. και μέλη επιτροπών
Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης το όργανο εξέλεξε τα Δ.Σ. στις επιτροπές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τις θέσεις των προέδρων να καταλαμβάνουν οι κύριοι Γουλινάκης και Κασέρης αντίστοιχα. Ο δεύτερος τη τάξει σε σταυροδοσία δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Νίκος Μαυρίδης τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου των ΚΑΠΗ και των Παιδικών Σταθμών, ενώ ο κ. Γουλινάκης ορίστηκε και πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια