GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μεγάλωσε κατά... 900 φοιτητές η Ξάνθη! Από τις 15 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές στο ΔΠΘ

-Ήδη κατέφθασε το πρώτο κύμα φοιτητών που αναζητά στέγη στα ενοικιαστήρια της πόλης  Μπόι 900 φοιτητών έριξε η πόλη της Ξάνθης μέσα στ...

-Ήδη κατέφθασε το πρώτο κύμα φοιτητών που αναζητά στέγη στα ενοικιαστήρια της πόλης 

Μπόι 900 φοιτητών έριξε η πόλη της Ξάνθης μέσα στον Αύγουστο μετά και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγείς στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και ετοιμάζεται πλέον να υποδεχθεί το νέο κύμα των πρωτοετών φοιτητών. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης οι εισακτέοι σε όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου υπολογίζονται κοντά στις 4.000 με την Κομοτηνή και τον Έβρο να συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος και την πόλη της Ξάνθης να ακολουθεί. Πιο συγκεκριμένα στα Τμήματα της Ορεστιάδας εισάγονται 375 νέοι φοιτητές ενώ σε αυτά της Αλεξανδρούπολης 750. Στην περίπτωση της Κομοτηνή οι εισακτέοι ανέρχονται σε 1975. 

Κατέφθασε το πρώτο κύμα! 
Το πρώτο κύμα φοιτητών ήδη αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων κατέφθασε στην περιοχή αναζητώντας στέγη, ενώ η πόλη έχει κατακλυστεί από ενοικιαστήρια και πωλητήρια σπιτιών, τα οποία εξυπηρετούν κυρίως φοιτητικές ανάγκες. Αυξημένη είναι η ζήτηση για ακόμη μια χρονιά και στις Φοιτητικές Εστίες, όπου υποβάλλονται αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για ένα δωμάτιο.  

Στις 15 Σεπτέμβρη οι εγγραφές
Σε ανακοίνωσή του το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης διευκρινίζει πως οι εγγραφές πραγματοποιούνται από 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και 26 Σεπτεμβρίου 2014 .

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, καταθέτουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
-Αίτηση για εγγραφή.
-Τίτλο απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης .
-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
-Τέσσερις (4) φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης). Αν η βεβαίωση πρόσβασης έχει εκδοθεί από ιδιωτικό σχολείο, τότε αυτή θα πρέπει να φέρει βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής από τη Δ/νση Δ.Ε. στην οποία υπάγεται το σχολείο.

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης. 

Επισημαίνεται ότι όλοι οι επιτυχόντες των εξετάσεων πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-2014 οφείλουν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Τμήμα/Σχολή επιτυχίας τους ανεξάρτητα εάν είναι δικαιούχοι μεταφοράς θέσης. Για τη μεταφορά θέσης θα ακολουθήσει σχετικό Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια