GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΗΠΑ: Ο Δίας, το ψηλότερο σκυλί στον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 5 ετών

Κέρδισε τον τίτλο του ψηλότερου σκυλιού στον κόσμο, που έχει καταγραφεί στην ιστορία, τον Σεπτέμβριο του 2012 Ο Δίας, ήταν ένας μεγάλ...

Κέρδισε τον τίτλο του ψηλότερου σκυλιού στον κόσμο, που έχει καταγραφεί στην ιστορία, τον Σεπτέμβριο του 2012

Ο Δίας, ήταν ένας μεγάλος Δανός, που χαρακτηρίστηκε ως ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο, που καταγράφηκε ποτέ στην ιστορία του Guinness World Records. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, στο Μίσιγκαν όπου ζούσε, άφησε την τελευταία του πνοή από φυσικά αίτια, σε ηλικία πέντε ετών, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του. 

Ο ιδιοκτήτης του, Kevin Doorlag, όταν έκανε γνωστό το θάνατο του αγαπημένου φίλου, είπε πως άφησε την τλευταία του πνοή εξαιτίας του γήρατος, δύο μόλις μήνες πριν γίνει έξι ετών, ενώ επεσήμανε πως λόγω του τεραστίου μέγεθούς τους, οι μεγάλοι δανοί έχουν σχετικά μικρή διάρκεια ζωής, που κυμαίνεται μεταξύ 7 και 10 ετών, κατά μέσο όρο, αν και ορισμένοι έχουν φτάσει έως και 15 ετών.

Είχε ύψος 111,8 εκατοστά από το πόδι έως το ακρώμιο, ενώ φέρεται να είχε το ίδιο μέγεθος με ένα μέσο όρο γάιδαρο, σύμφωνα με τα Guinness World Records. Όταν στεκόταν στα πίσω του πόδια, ο Δίας έφτανε τα 193 εκατοστά, περνώντας στο ύψος τους ιδιοκτήτες του Kevin και Denise. 

«Θα μας λείψει πραγματικά» δήλωσαν οι ιδιοκτήτες του, που περιέγραψαν τον Δία ως ένα «υπέροχο σκυλί». «Ο Δίας ήταν ο πιο ευγενικός γίγαντας που θα θέλατε να έχετε γνωρίσει», δήλωσε ο συντάκτης εικόνα Guinness World Records Michael Whitty. «Ήταν ήπιος και ακόμη και η γάτα της οικογένειας έπαιζε μαζί του! Ήταν ένα απίστευτα τρυφερό και φιλικό σκυλί που δεν θα πείραζε ούτε μύγα».

Κέρδισε τον τίτλο του ψηλότερου σκυλιού στον κόσμο, που έχει καταγραφεί στην ιστορία, τον Σεπτέμβριο του 2012. Όταν μετρήθηκε το 2012, ζύγιζε 70,3 κιλά και έτρωγε περίπου 12 φλιτζάνια φαγητό κάθε μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια