GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποιοι βγαίνουν εκτός από τις 50.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας

Ο Οργανισμός έχει γίνει αποδέκτης πιέσεων από διάφορους ΟΤΑ ανά την επικράτεια, που επιθυμούν να επαναπροσλάβουν τους ίδιους δικαιούχους ...

Ο Οργανισμός έχει γίνει αποδέκτης πιέσεων από διάφορους ΟΤΑ ανά την επικράτεια, που επιθυμούν να επαναπροσλάβουν τους ίδιους δικαιούχους

«Πυρετός» διεργασιών, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, έχει πιάσει το τελευταίο διάστημα τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο να συντάξουν και να ολοκληρώσουν τις προκηρύξεις που αφορούν τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που απευθύνονται σε 50.000 εγγεγραμμένους ανέργους του Οργανισμού.

Ήδη από τους δήμους, μέσω της ΚΕΔΕ έχουν ζητηθεί έως τώρα να καλυφθούν 42.900 θέσεις εργασίας, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα προγράμματα αυτά απευθύνονται συνολικά στους φορείς του δημοσίου, στους ΟΤΑ, αλλά και στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Επίσης, οι δήμοι έχουν ζητήσει επέκταση των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να αυξηθούν και άλλο οι προτεινόμενες θέσεις απασχόλησης.

Η διοίκηση του Οργανισμού προβληματίζεται για το ποιοι θα επιλεγούν και ποιοι θα αποκλειστούν από τα συγκεκριμένα προγράμματα. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα προγράμματα εφαρμόστηκαν τον περασμένο χειμώνα και αποτελεί ζητούμενο εάν οι συμμετέχοντες σε αυτά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στα καινούργια.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η αρχική κατεύθυνση που έχει δοθεί από το υπουργείο Εργασίας, κάνει λόγο για όσους έχουν ήδη συμμετάσχει να αποκλείονται από μελλοντικά τέτοια προγράμματα, στο πλαίσιο της ισονομίας που πρέπει ο ΟΑΕΔ να λειτουργεί.

Όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήδη από το καλοκαίρι, ο Οργανισμός έχει γίνει αποδέκτης πιέσεων από διάφορους ΟΤΑ ανά την επικράτεια, που επιθυμούν να επαναπροσλάβουν τους ίδιους δικαιούχους.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι λογικό να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε ότι τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας μετατρέπονται σε ένα άλλο μοντέλο των πάλαι ποτέ «stage».

Όμως η λογική των προγραμμάτων είναι να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή πεντάμηνης απασχόλησης, με απολαβές λίγο κάτω από τα 500 ευρώ το μήνα, σε όσο γίνεται περισσότερους δικαιούχους.

Σε κάθε περίπτωση οι πιέσεις που ασκεί το υπουργείο Εργασίας προς τον ΟΑΕΔ είναι να έχει έτοιμη την επόμενη προκήρυξη, που θα αφορά έως 10.000 δικαιούχους, το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου. Εκεί θα καθοριστεί με απόλυτη σαφήνεια ποιοι μένουν εντός και ποιοι βγαίνουν εκτός διαδικασίας επιλογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια