GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από Μάρτιο του 2015 η μηνιαία πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ

Αναβάλλεται για τον Μάρτιο του 2015 η μηνιαία πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ. Το μέτρο έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο, όμως με απόφαση που υπέγ...

Αναβάλλεται για τον Μάρτιο του 2015 η μηνιαία πληρωμή εισφορών στον ΟΑΕΕ. Το μέτρο έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο, όμως με απόφαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, θα παραμείνει η πληρωμή ανά δίμηνο, μέχρι την 1η Μαρτίου 2015, καθώς το πληροφοριακό σύστημα του ταμείου των ελεύθερων επαγγελματιών δεν μπορεί να υποστηρίξει ακόμη τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, η μηνιαία καταβολή θεσπίστηκε αφενός για τη διευκόλυνση των ασφαλισμένων, οι οποίοι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στη διμηνιαία καταβολή των εισφορών. Παράλληλα, υπαγορεύθηκε από την ανάγκη για αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του τρόπου είσπραξής τους.

Στο πλαίσιο, δε, της ενιαιοποίησης των συστημάτων είσπραξης εισφορών στο σύνολο του ασφαλιστικού συστήματος, ο ΟΑΕΕ έπρεπε να εναρμονιστεί με την πλειοψηφία των Ταμείων. Να σημειωθεί ότι ανά εξάμηνο καταβάλλουν εισφορές οι αγρότες στον ΟΓΑ αλλά και οι μηχανικοί - ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ.

Η απόφαση του κ. Μπέζα μεταθέτει την εφαρμογή της νομοθετικής διάταξης για την 1η Μαρτίου 2015.

Εως τότε, η ΗΔΙΚΑ Α.Ε., η ειδική υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την κοινωνική ασφάλιση, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την τροποποίηση του υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΕ, ώστε να υποστηρίζει τη μηνιαία είσπραξη των εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια