GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έκαναν... κοπάνα στον απολογισμό του Δημάρχου Ξάνθης – Δεν πήγαν ούτε οι μισοί (+ΦΩΤΟ)

-Αναβλήθηκε τελικώς η ειδική συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου  -Έδωσαν το παρών με το ζόρι και με πολλά παρακάλια τε...

-Αναβλήθηκε τελικώς η ειδική συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας του Δημοτικού Συμβουλίου 
-Έδωσαν το παρών με το ζόρι και με πολλά παρακάλια τελικώς μόλις 14 άτομα, ενώ χρειάζονταν 17

Κοπάνα... από την πρακτικά τελευταία ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης έκαναν οι μισοί και πλέον δημοτικοί σύμβουλοι το απόγευμα της Δευτέρας κατά τον προγραμματισμένο Απολογισμό του Δημάρχου κ. Μιχάλη Στυλιανίδη για το 2013. 

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων παριστάμενων στην αίθουσα του ΕΒΕ Ξάνθης, στις 18.30 οπότε και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει ο απολογισμός, να κινητοποιήσουν έστω και την ύστατη στιγμή τους υπολοίπους τελικώς δεν κατέστη εφικτό να συγκεντρωθούν πάνω από 14 άτομα! 

Εκ των ηχηρών απουσιών αυτή του νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο κ. Χρίστου Πούλιου καθώς και του συνόλου των μελών που απαρτίζουν την παράταξή του. Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν και πρωτοκλασάτα στελέχη της απερχόμενης Διοίκησης του Δήμου που έδειξαν να αδιαφορούν και να γυρίζουν την πλάτη στον απολογισμό. 

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νέος Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ζήτησε από πλευράς του συγγνώμη για το γεγονός πως δεν κατέστη εφικτό να υπάρξει απαρτία των μελών, ενώ ακολούθως ενημέρωσε το Σώμα πως ο απολογισμός για το 2013 θα πραγματοποιηθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή μέχρι το τέλος του έτους, μιας και δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη ημερομηνία για επαναληπτική συνεδρίαση επί θητείας του κ. Στυλιανίδη.  

Από τη μεριά του απερχόμενος Δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης ευχαρίστησε τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου για την πολύχρονη συνεργασία τους αλλά και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας πως μπορεί να υπήρχαν διαφωνίες ωστόσο “συμφωνούσαμε ότι διαφωνούμε”. Ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον νέο Δήμαρχο Ξάνθης αλλά και τα μέλη του νέου Δ.Σ. λέγοντας πως “εύχομαι να έχουν υγεία και δύναμη και είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες του λαού και θα πετύχουν τους στόχους τους”.  Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Νίκος Ανταμπούφης που, όπως δήλωσε, θέλησε να ευχαριστήσει τον κ. Στυλιανίδη για τη στάση με την υπόθεση του Θεόφιλου Παπαδόπουλου, σημειώνοντας πως “θέλω να επαινέσω τον κ. Στυλιανίδη για την τελευταία πρωτοβουλία που πήρε με σημαντικό πολιτικό μήνυμα για να βάλει μέσα στη λίστα των Δημάρχων της Ξάνθης  το όνομα του Θεόφιλου Παπαδόπουλου. Είναι μια συμβολή πράξη με πολλαπλά μηνύματα και είναι ένας καλός τρόπος να κλείσει και η πολύχρονη θητεία του αλλά και να κλείσω και εγώ τις παρεμβάσεις και την κριτική μου τόσα χρόνια γύρω από τη συνολική του θητεία”. 

Αν και τυπικά η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί που θέλησαν να πάρουν τον λόγο και να τοποθετηθούν, με τον κ. Μανόλη Φανουράκη να χαρακτηρίζει ντροπή το γεγονός πως δεν παρέστησαν μέλη της συμπολίτευσης στον τελευταίο απολογισμό του κ. Στυλιανίδη λέγοντας μάλιστα πως πολλά εξ αυτών κατά τη διάρκεια της θητείας του Δημάρχου Ξάνθης κατείχαν θέσεις και αξιώματα. “Θα έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και είναι ντροπή. Δεν θα μιλήσω για την αντιπολίτευση αλλά για τη συμπολίτευση και αυτούς που έχουν δεχθεί και θέσεις και τη βοήθεια του Δημάρχου και δεν τον τιμούν σήμερα με την απουσία τους” σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος ενώ παράμια ήταν και η τοποθέτηση του κ. Αλέκου Κυριακίδη που εξέφρασε επίσης την πικρία του για τη μη απαρτία. 

“Έχω την τιμή να είμαι ο πιο παλιός σύμβουλος καθώς καλώς ή κακώς η κοινωνία μας στέλνει εδώ που μας στέλνει. Πρέπει να είναι περήφανος για αυτό που κάναμε ο Δήμαρχος, μαζί του πορευτήκαμε σε πάρα πολλά πράγματα προσφέροντας στην κοινωνία. Εύχομαι να είμαστε σε θέση τα επόμενα χρόνια να εφαρμόσουμε όλη αυτή την προετοιμασία του προς όφελος της κοινωνίας” τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μανόλης Τσέπελης. 

Τελικώς η συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το παρών σε αυτή έδωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, ενώ στους παριστάμενους διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με τα πεπραγμένα της διοίκησης Στυλιανίδη για το 2013.  





Δεν υπάρχουν σχόλια