GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μιλά για όλους και για όλα ο Παντελής Καπετάνος! «Γιατί όχι στα πλέι οφ η Skoda Ξάνθη»

Για την νέα ποδοσφαιρική του εμπειρία στην ομάδα της Skoda Ξάνθης, τους λόγους που διάλεξε τους Ακρίτες αλλά και για τους στόχους της ομ...

Για την νέα ποδοσφαιρική του εμπειρία στην ομάδα της Skoda Ξάνθης, τους λόγους που διάλεξε τους Ακρίτες αλλά και για τους στόχους της ομάδας, που μόνο χαμηλοί δεν είναι, μίλησε ο Παντελής Καπετάνος. 

Ο νέος επιθετικός της Ξάνθης, Παντελής Καπετάνος, καλείται να καλύψει το κενό του πρώτου σκόρερ της Skoda αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος, Εστεμπάν Σολάρι, με τον έμπειρο επιθετικό να δηλώνει σίγουρος πως η ομάδα θα πετύχει. 

Μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ακριτικού συλλόγους, αποκάλυψε τους υψηλούς που έχει θέσει ο ίδιος για την ομάδα, τους λόγους που αποφάσισε να έρθει στην ομάδα και έστειλε και το μήνυμα του προς τους οπαδούς. 

Έχοντας «γευτεί» σπουδαίες επιτυχίες, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο στη Ρουμανία (σ.σ. 2 πρωταθλήματα με Στεάουα και Κλουζ, 2 φορές ψηφίστηκε καλύτερος ξένος παίκτης του πρωταθλήματος), φέτος επέστρεψες στο ελληνικό πρωτάθλημα και στη Skoda Ξάνθη. Πόσο έτοιμος νιώθεις για τη νέα πρόκληση της καριέρας σου; 
«Προέρχομαι από ένα τραυματισμό που με άφησε αρκετό καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης αλλά το σημαντικό είναι ότι τώρα είμαι καλά. Δεν θα χρειαστώ πολύ καιρό για να είμαι απόλυτα έτοιμος και η καλή αγωνιστική φόρμα θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια. Είμαι μικρό χρονικό διάστημα στην Ξάνθη και θα έλεγα πως ακόμη δεν συνειδητοποιήσει πως επέστρεψα στην Ελλάδα. Στη Ρουμανία πέρασα 6 εκπληκτικά χρόνια και τώρα προσπαθώ να εγκλιματιστώ στα νέα δεδομένα. Με την βοήθεια των συμπαικτών μου αλλά και των ανθρώπων της ομάδας, αυτό κάθε μέρα γίνεται και πιο εύκολο». 

Φέτος η Skoda Ξάνθη θέλει να αλλάξει προς το καλύτερο και πάνω σ’ αυτόν τον άξονα έχουν πραγματοποιηθεί μεταγραφικές κινήσεις κατά κανόνα έμπειρων Ελλήνων αλλά και ποιοτικό ξένων ποδοσφαιριστών. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις την ξανθιώτικη ομάδα για να συνεχίσεις την καριέρα σου; 
«Από την στιγμή που ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους δύο - τρεις ήταν οι ομάδες που μπορούσα να κοιτάξω οι οποίες διαθέτουν το ιδανικό «πακέτο». Μία απ’ αυτές τις δύο – τρεις ομάδες ήταν η Skoda Ξάνθη κι αυτό δεν το λέω τώρα, επειδή έχω υπογράψει και αποτελώ μέλος της ομάδας αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Η Skoda Ξάνθη παρέχει τα πάντα για να δουλέψεις και να πετύχεις και από την στιγμή που μου έγινε η πρόταση συμφωνήσαμε με… συνοπτικές διαδικασίες». 

Έχοντας εργαστεί σε κορυφαίες ομάδες του Ρουμανικού ποδοσφαίρου όπως είναι η Στεάουα και η Κλουζ θα μπορούσες να συγκρίνεις τις υποδομές της Skoda Ξάνθη μ’ αυτές των παραπάνω ομάδων; 
«Οι υποδομές στην Skoda Ξάνθη είναι για πρωταθλητισμό. Τέτοια υποδομή δεν βρίσκεις εύκολα καθώς λίγες είναι οι ομάδες έχουν αυτές τις εγκαταστάσεις». 

Διπλές προπονήσεις, πολλά χιλιόμετρα στα γήπεδα και διαρκής δουλειά… Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τις πρώτες μέρες στον ξανθιώτικο σύλλογο; 
«Από την πρώτη μέρα ένιωσα πολύ καλά και μπήκα κατευθείαν στο κλίμα της ομάδας. Το ρόστερ διαθέτει πολλούς Έλληνες παίκτες και πολύ καλά παιδιά. Στο στάδιο της προετοιμασίας, οι προπονήσεις έτσι πρέπει να είναι, σκληρές, προκειμένου να φανεί στο πρωτάθλημα η ποιότητα της δουλειάς». 

Τέσσερα φιλικά έχει δώσει μέχρι σήμερα η Skoda Ξάνθη (σ.σ. αγωνίστηκε στα τρία απ’ αυτά) ενώ μεθαύριο θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λεμεσού στο «Skoda Ξάνθη Arena». Ζώντας αυτές τις στιγμές μέσα από τον αγωνιστικό χώρο ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά προετοιμασίας; 
«Χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά, πρέπει να “δέσουμε” και να γίνουμε ομάδα κι αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος. Το πρωτάθλημα ξεκινά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες και πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100% από την 1η αγωνιστική. Το πρόγραμμα θεωρώ πως είναι καλό και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε με ένα δυνατό ξεκίνημα. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός κι αν τα πάμε καλά από τις πρώτες αγωνιστικές θεωρώ πως μπορούμε να φτάσουμε ψηλά». 

Έξι χρόνια μετά, επιστροφή στην Ελλάδα. Πως περιμένεις το φετινό πρωτάθλημα; 
«Όλα τα προηγούμενα χρόνια διάβαζα, έβλεπα και ήμουν ενήμερος για το Ελληνικό πρωτάθλημα. Για να πω την αλήθεια από τα φιλικά είναι δύσκολο να σχηματίσει κανείς ολοκληρωμένη άποψη. Δεν πιστεύω ότι θα έχει τρομερή ποιότητα σαν πρωτάθλημα η φετινή Superleague. Το περιμένω αρκετά δύσκολο καθώς φέτος υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Κι αυτό δεν το λέω από την άποψη ότι η Skoda Ξάνθη θα βρίσκεται στα χαμηλά της βαθμολογίας… 
Θεωρώ πως σημαντικό στοιχείο στους αγώνες θα είναι πρωτίστως η δύναμη κι ως εκ τούτου, ο πιο δυνατός στις αναμετρήσεις θα βγει ωφελημένος». 

Σ’ αυτήν την Superleague πόσο ψηλά πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Skoda Ξάνθη; 
«Πρωταρχικός στόχος όπως προανέφερα είναι η Skoda Ξάνθη να γίνει πρώτα ομάδα. Από εκεί και πέρα στόχος είναι να φτάσουμε αρκετά ψηλά και γιατί όχι στα play off του πρωταθλήματος. Και στο θεσμό του κυπέλλου έχουμε βλέψεις γιατί είναι μία διοργάνωση στην οποία μέσα από λίγα παιχνίδια μπορεί μία ομάδα να φτάσει σε έναν τελικό διεκδικώντας ένα τρόπαιο που είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα». 

Κλείνοντας θα ήθελες να δώσεις το δικό σου μήνυμα στους φιλάθλους της Skoda Ξάνθη; 
«Πέρσι είχα παρακολουθήσει το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος της Skoda Ξάνθη με τον Παναθηναϊκό. Αν το μικρό και ποδοσφαιρικό μας γήπεδο έχει αυτή την εικόνα ή έστω εφάμιλλη, έχω την πεποίθηση ότι θα ζήσουμε όμορφες στιγμές. Κάθε αντίπαλος θα περνά πολύ δύσκολες στιγμές στα Πηγάδια αν ο Ξανθιώτικος λαός γεμίσει το γήπεδο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια