GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα: Ο πόλεμος και η φτώχεια τους «ξεριζώνουν»

Οι εχθροπραξίες στις ανατολικές χώρες και ειδικότερα στη Συρία, έχουν οδηγήσει σε τεράστια αύξηση της εισροής παράνομων μεταναστών στην Ελ...

Οι εχθροπραξίες στις ανατολικές χώρες και ειδικότερα στη Συρία, έχουν οδηγήσει σε τεράστια αύξηση της εισροής παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, οι οποίοι, για να σωθούν από τον πόλεμο και τις κακουχίες, παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να περάσουν τα σύνορα, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή, οι αριθμοί των συλληφθέντων -στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία- μεγαλώνουν σταθερά κάθε μήνα, ενώ οι λιμενικές αρχές εντοπίζουν σχεδόν καθημερινά σκάφη διακινητών σε διάφορα σημεία του Αιγαίου.

Συνολικά, το πρώτο εξάμηνο φέτος, η αύξηση που σημειώθηκε ήταν 131,55% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Και τα νούμερα αναμένεται να εκτοξευθούν στα ύψη, αφού τον Ιούλιο προστέθηκαν άλλοι 4.175, ενώ η Μέση Ανατολή βράζει στο καζάνι του πολέμου.

Οι περισσότεροι μετανάστες που έρχονται από τη Συρία, προσπαθούν να περάσουν στα ελληνικά ύδατα δια θαλάσσης, μέσω της Τουρκίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόνο τον Ιούλιο συνελήφθησαν 4.175 άτομα που μπήκαν από θαλάσσης παράνομα από την Τουρκία, όταν τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ήταν μόλις 1.538. Μάλιστα όπως προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών, είναι πλέον στα 15.104 άτομα, όταν πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα ήταν μόλις 6.200

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι μεταναστευτικές ροές αναμένεται να ενταθούν περαιτέρω εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στη Συρία. Μιλώντας στην Καθημερινή ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Παναγιώτης Νίκας εξηγεί: «εάν αποφασίσουν να φύγουν από τους καταυλισμούς προσφύγων που έχουν δημιουργηθεί σε γειτονικές χώρες, η κατάσταση θα χειροτερέψει. Παράλληλα, παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα και το πώς εξελίσσεται η κατάσταση σε Λιβύη, Αφγανιστάν, Ιράκ και άλλες χώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια