GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο Δεκαπενταύγουστος σε Ξάνθη και Κομοτηνή – Εκκλησίες και παραλίες γεμάτες από κόσμο (+ΦΩΤΟ)

-Ανήμερα της Παναγίας αρκετοί ήταν αυτοί που ελέω καύσωνα προτίμησαν τις παραλίες -Πλημμύρισαν από κόσμο εκκλησίες και μοναστήρια την πα...

-Ανήμερα της Παναγίας αρκετοί ήταν αυτοί που ελέω καύσωνα προτίμησαν τις παραλίες
-Πλημμύρισαν από κόσμο εκκλησίες και μοναστήρια την παραμονή  

Από κόσμο πλημμύρισαν ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου οι παραλίες της Ξάνθης, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν τις πλαζ της περιοχής, οργανωμένες και ανοργάνωτες, για να γιορτάζουν την ημέρα με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο. 

Μια ημέρα πριν μοναστήρια και εκκλησίες της περιοχής κατακλύστηκαν από πιστούς που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις εορταστικές τελετές ενώ για ακόμη μια χρονιά αναβίωσαν έθιμα των ημερών. 

Περιφορά εικόνων στην Ροδόπη
Στην Κομοτηνή παραμονή του “Πάσχα” του καλοκαιριού τελέσθηκε η περιφορά της εικόνας της Παναγίας, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί τόσο από την περιοχή όσο και από τους γύρω Νομούς. 

Στην πόλη της Ξάνθης το ενδιαφέρον των πιστών συγκέντρωσε όπως κάθε χρόνο, το Μοναστήρι της Παναγίας στις βόρειες παρυφές της πόλης. Ήδη από το νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης αστικά λεωφορεία βρίσκονταν σταθμευμένα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης εκτελώντας το δρομολόγιο προς το Μοναστήρι και εξυπηρετώντας έτσι τη μεταφορά των κατοίκων της περιοχής. Τα δρομολόγια συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ ενώ δεν ήταν λίγοι οι επισκέπτες του Μοναστηρίου που επέλεξαν να ξενυχτήσουν συμμετέχοντας και παρακολουθώντας την τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο. Αντίστοιχες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν στα Πηγάδια όπου και εκεί η συμμετοχή των πιστών ήταν  εντυπωσιακή.  
  
Γιόρτασαν με μια βουτιά! 
Το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή βρήκε δεκάδες κατοίκους της περιοχής στις πλαζ της πόλης, οργανωμένες και μη, καθώς ο υδράργυρος χτύπησε κόκκινο ξεπερνώντας τις ώρες αιχμής ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου. 

Οι παραλίες γέμισαν από κόσμο ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που επέλεξαν να περάσουν την ημέρα τους στα ορεινά, αναζητώντας κάποιες στιγμές δροσιάς.  



Δεν υπάρχουν σχόλια