GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα στενά των τροχαίων ατυχημάτων! Συνεχή προβλήματα στις κάθετους οδούς της Βουλγαροκτόνου

-Δημιουργούν προβλήματα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στην ευρύτερη περιοχή  Λύση στα προβλήματα που δημιουργεί η κίνηση αλλά...

-Δημιουργούν προβλήματα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν στην ευρύτερη περιοχή 

Λύση στα προβλήματα που δημιουργεί η κίνηση αλλά και η στάθμευση των οχημάτων τόσο επί της οδού Βουλγαροκτόνου όσο και επί των κάθετων σε αυτών στενών, όπως η 12 Αποστόλων, Αβδήρων και Έλλης, ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. 

Όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως πρόκειται για μια περιοχή όπου ευρύτερα καταγράφονται συχνά πυκνά τροχαία ατυχήματα, και τα οποία αποδίδονται πρωτίστως στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, πού και πότε δίδεται προτεραιότητα αλλά και γενικότερα στη στενότητα που παρουσιάζουν οι δρόμοι. Προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων δημιουργούν επίσης και τα παρκαρισμένα Ι.Χ. παραπλεύρως των στενών τα οποία σε πολλές των περιπτώσεων ευθύνονται για την έλλειψη ορατότητας. 

Τόσο επί της συμβολής των οδών 12 Αποστόλων και Βουλγαροκτόνου όσο και επί της συμβουλής των οδών Αβδήρων και Βουλγαροκτόνου κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί ουκ ολίγα τροχαία ατυχήματα, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα ιδιαίτερα σοβαρά. 

Αντίστοιχη εικόνα εντοπίζεται και σε άλλες περιοχές της πόλης, όπως τη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Μιαούλη όπου ισχύει μονοδρόμηση που δεν φαίνεται ωστόσο να εξυπηρετεί με αποτέλεσμα πολλές φορές να παραβιάζεται και να σημειώνονται ατυχήματα. 

Κατά γενική ομολογία άλλωστε τα τελευταία χρόνια και με τις κατά τόπους κυκλοφοριακές αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί μέσα στην πόλη έχουν δημιουργηθεί και αντίστοιχα προβλήματα στην ομαλή κίνηση των οχημάτων με αποτέλεσμα να σημειώνονται και ατυχήματα. Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Ξάνθη χρίζει γενικότερης βελτίωσης μέσω δραστικών παρεμβάσεων και οργανωμένης σκέψης επί της κίνησης των οχημάτων, ώστε τουλάχιστον η ευθύνη να περιορίζεται μόνο στους οδηγούς και στον βαθμό απροσεξίας τους και όχι στις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια