GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δ. Κυριακίδης: "Δεν θέλουμε η Ξάνθη να ζήσει παρόμοιες καταστάσεις με πέρσι" - Αισιόδοξος ο γκλοκίπερ

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Η ώρα της Ξάνθης παραχώρησε ο τερματοφύλακας κ. Δημήτρης Κυριακίδης το μεση...

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Η ώρα της Ξάνθης παραχώρησε ο τερματοφύλακας κ. Δημήτρης Κυριακίδης το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Ο ίδιος, μίλησε για τους στόχους της ομάδας του για την νέα χρονιά, αλλά και για τους προσωπικούς του, για την έλευση του Σάκη Τσιώλη στον πάγκο της Ξάνθης, για τις 2 χρονιές που κλείνει στην ομάδα της Θράκης, για το μπαράζ με τον Ολυμπιακό Βόλου και για την στήριξη του κόσμο στον σύλλογο.

Είστε έτοιμοι για το αυριανό φιλικό με τον Πανθρακικό;
Ναι, όλο αυτό το διάστημα δουλεύουμε πολύ σκληρά, στις προπονήσεις, και είμαστε προετοιμάσμένοι για τα υπόλοιπα φιλικά που θα δώσουμε, όπως φυσικά και για το αυριανό.

Πως είναι το κλίμα στην ομάδα, με την έλευση του Σάκη Τσιώλη;
Νομίζω, πως την φετινή χρονιά έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, είναι όλα προς το θετικό. Αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. Σάκης Τσιώλης) έχει την εμπειρία και τις κατάλληλες γνώσεις για να μας βοηθήσει όλους μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε μια καλύτερη πορεία, σε σχέση με την περσινή.

Το κλίμα στην προετοιμασία;
Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Είμαστε μια παρέα με όλα τα παιδιά που είναι στην ομάδα απο την περσινή σεζόν. Τώρα, με τις νέες μεταγραφές της ομάδας, τους γνωρίζαμε απο τα διάφορα πρωταθλήματα, και τώρα τους γνωρίσαμε απο κοντά, και από πολύ νωρίς δέσαμε και αυτό είναι πολύ καλό για μια ομάδα.

Δεύτερη χρονιά στην ομάδα της Ξάνθης, ποια είναι τα συναισθήματα σου;
Ναι, αυτό που κάνω κάθε μέρα είναι να δουλεύω σκληρά, να βελτιώνομαι καθημερινά. Κάθε μέρα είναι μια διαφορετική μέρα, θέλω η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη για εμένα, όσο, και για την ομάδα γενικότερα. Και μέσω της σκληρής δουλειάς πιστεύω πως αυτό θα γίνει.

Ο στόχος της ομάδας για την νέα χρονιά ποιος είναι;
Δεν έχουμε βάλει κάποιο στόχο ακόμα, είναι νωρίς. Δουλεύουμε σκληρά στην προετοιμασία, έχουμε κάποια φιλικά ακόμα. Με το υπάρχον ρόστερ και την προσπάθεια που έχει γίνει το διάστημα που δουλεύουμε, σίγουρα, δεν θέλουμε η Ξάνθη, να ζήσει παρόμοιες καταστάσεις όπως το μπαράζ, είναι κάτι πολύ άσχημο. Και νομίζω πως οι στόχοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα υψηλοί.

Η περιπέτεια με το μπαράζ, σας πείσμωσε σαν ομάδα για τον μέλλον;
Εννοείται, αυτό που περάσαμε ήταν μια πολύ κακή εμπειρία. Στην αρχή μας επηρέασε αρνητικά, αλλά στην συνέχεια, τόσο προσωπικά, όσο και τα παιδιά που βίωσαν αυτό τον αγώνα, σίγουρα μας πείσμωσε. Πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Τα καινούργια παιδιά που ήρθαν στην ομάδα, ξέρουν τη συνέβη την περσινή χρονιά, και, είμαι πεπεισμένος πως θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους που θα ορίσουμε.

Οι προσωπικοί σου στόχοι;
Θέλω σε κάθε σε παιχνίδι να είμαι στην βασική ενδεκάδα, για αυτό παλεύω κάθε μέρα και να είμαι υγιής φυσικά, για να συμμετέχω στις προπονήσεις, και, σε κάθε ματς να φοράω την φανέλα της Ξάνθης και να αγωνίζομαι.

Ο κόσμος της ομάδας πιστεύεις ότι έχει συσπειρωθεί μετά το μπαράζ; Θα είναι πιο πολύς κόσμος στο γήπεδο τη νέα χρονιά;
Μετά απο αυτό που έζησε ο κόσμος και εμείς οι ποδοσφαιριστές, γίναμε ένα. Ήταν πολύτιμη η βοήθεια του κόσμο (στο μπαράζ) και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Πάντα ο κόσμος της ομάδας, ήταν στο γήπεδο και φέτος, πιστεύω, θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην νέα προσπάθεια που κάνουμε.

Η ομάδα σου έχει αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και λιγοστούς ξένους. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να στηρίζουν τα παιδιά τους; Χρειάζονται προσθήκες από το εξωτερικό;
Με τα σημερινά δεδομένα της Σούπερ Λίγκ, όπως και των προηγούμενων χρόνων, οι ομάδες πρέπει να βασίζονται στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Υπάρχει πολύ ταλέντο στους ντόπιους ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη ποιότητα και ταλέντο. Φυσικά, οι προσθήκες απο το εξωτερικό είναια απαραίτητες ως ένα βαθμό βέβαια. Για να έρθει ένας παίκτης απο το εξωτερικό και να βοηθήσει πρέπει να είναι ένα «κλικ» παραπάνω. Διαφορετικά, οι ομάδες μπορούν να εμπιστευθούν τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Πιστεύεις το νέο πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό; Διότι, υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες στην Β' κατηγορία.
Σίγουρα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, όπως είπατε κι εσείς πέφτουν τέσσερις ομάδες. Η ανταγωνιστικότητα αυτή, θα ξεκινήσει από την πρώτη αγωνιστική κιόλας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, ούτε για συνεχόμενες ήττες, όπως και για αδιαφορία στα παιχνίδια. Οι ομάδες που «ανέβηκαν» από την Β' κατηγορία έχουν ένα όνομα και μια βαρύτητα. 

Την 1η αγωνιστική στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζεται εκτός έδρας την Βέροια. Οι οργανωμένοι ετοιμάζουν εκδρομή, θα σας βοηθήσει η παρουσία του κόσμου πιστεύεις;
Εννοείται. Φέτος ο κόσμος θα είναι η δύναμη της ομάδας, αυτό έδειξε και πέρσι. Αυτά που νιώσαμε με τον κόσμο δίπλα μας είναι ό,τι το καλύτερο. Η εκδρομή αυτή είναι μια ευκαιρία να υπάρξουν κι άλλες σε κοντινές πόλεις της χώρας. Ευελπιστούμε, στην πρώτη αγωνιστική να φέρουμε θετικόα αποτέλεσμα για τους ικανοποιήσουμε.

Ένα μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο της ομάδας;
Φυσικά, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, γιατί αγαπάει και γνωρίζει το ποδόσφαιρο. Η Ξάνθη είναι μια μεγάλη ομάδα, και, ο κόσμος ήταν δίπλα της σε κρίσιμα παιχνίδια. Από την πλευρά μου, θέλω να τους πω, να έρχονται στο γήπεδο και να έχουν υπομονή. Θα υπάρχουν και θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα. Στα αρνητικά κυρίως, θέλουμε την στήρηξη τους, να γεμίζουν, όσο το δυνατόν περισσότερο το γήπεδο. Μάζι με τον κόσμο θα φτάσουμε την Ξάνθη, όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια