GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εξασφαλίστηκε η κατασκευή του έργου Αρδάνιο-Ψαθάδες στον Έβρο με τροπολογία στη Βουλή

Μετά την ψήφιση της Τροπολογίας από τη Βουλή , την περασμένη Παρασκευή 1/8/2014, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματι...

Μετά την ψήφιση της Τροπολογίας από τη Βουλή , την περασμένη Παρασκευή 1/8/2014, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής  «Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και Κλιματική Αλλαγή κλπ» η οποία  δίνει την δυνατότητα εφοδιασμού αδρανών υλικών  του τεράστιας σημασίας έργου του Κάθετου άξονα Αρδάνιο-Μάνδρα- Ψαθάδες, από την αρχική απόσταση, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Ανατολικής  Μακεδονίας Θράκης  Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «εξασφαλίζεται με την τροπολογία ο εφοδιασμός του έργου με αδρανή υλικά  διαχρονικά. Διαφορετικά κινδύνευε πολλαπλώς ,όπως πριν λίγες μέρες τυχαίως πληροφορηθήκαμε,  βρισκόταν σε ακραία εμπλοκή και γραφειοκρατική διελκυστίνδα, περί σύναψης  νέας πολυδάπανης συμπληρωματικής σύμβασης, με διαφαινόμενο κίνδυνο  να λυθεί η σύμβαση, να απενταχθεί και να επιστρέψει η Χώρα  στην Ε.Ε. πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

Είναι έργο κορυφαίας  σημασίας για την  Χώρα, την Περιφέρεια και τον Έβρο, ειδικά τον Βόρειο που επί δεκαετίες υποφέρει από απομόνωση και υπανάπτυξη, πέραν του ότι, στα σημεία αυτά, θρηνήσαμε δεκάδες συμπολίτες μας. Ευχαριστώ θερμά την Κυβέρνηση, όσους την υποστήριξαν και τους βουλευτές του Έβρου. 

Ειδικότερα όμως τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη και τον Αν. Υπουργό κ. Νίκο Ταγαρά, που κατανόησαν το μέγεθος του προβλήματος, επέδειξαν αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα , αποδεχόμενοι άμεσα την πρόταση μας για εισαγωγή νομοθετικής ρύθμισης με την διαληφθείσα τροπολογία. Επίσης τον βουλευτή Καβάλας κ. Γιάννη Πασχαλίδη, που κατέθεσε και υποστήριξε αυτήν. Η Χώρα θα βγει από αδιέξοδα εάν ξεπεραστούν οι αχρείαστες αγκυλώσεις  και επιδειχθεί ανάλογη αποφασιστικότητα, όπως στην προκειμένη περίπτωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια