GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι παραλίες, τα δάση και οι λαϊκιστές

Στις βασικές αρχές της οικονομίας μάθαμε ότι οι συντελεστές της παραγωγής είναι: 1) Ο φυσικός πλούτος (χωράφια, έδαφος, ορυκτά, βουνά,...

Στις βασικές αρχές της οικονομίας μάθαμε ότι οι συντελεστές της παραγωγής είναι:
1) Ο φυσικός πλούτος (χωράφια, έδαφος, ορυκτά, βουνά, παραλίες κλπ).
2) Η εργασία (η σωματική και στα χρόνια μας κυρίως η πνευματική προσπάθεια, που καταβάλλει ο άνθρωπος ώστε να παράγει αγαθά και υπηρεσίες)
3) Το κεφάλαιο (με την έννοια του διαθέσιμου κεφαλαίου που απαιτείται για να γίνει μία οικονομική μονάδα, μία παραγωγή κλπ) και
4) Η επιχειρηματικότητα (ο επιχειρηματίας που θα φέρει όλους τους παραπάνω τρεις συντελεστές για να δουλέψει η επιχείρηση, οικονομική μονάδα κλπ.

Έτσι λοιπόν μαθαίνουμε ότι ο φυσικός πλούτος κάθε χώρας, είναι ένας βασικός συντελεστής της κάθε οικονομίας του κάθε κράτους. Έτσι λέμε ότι το τάδε κράτος είναι πλούσιο, έχει ορυκτά, έχει πετρέλαιο (αυτό το καταλαβαίνουμε όλοι…), έχει ωραία χωράφια (αυτό δεν το καταλαβαίνουμε όλοι, γιατί το χωράφι αν και είναι πλούτος αστείρευτος αν δεν το καλλιεργήσεις δε σου παράγει). Αντίστοιχα βέβαια και τα πετρέλαια για να γίνουν χρήμα χρειάζεται τεράστια προσπάθεια (έρευνες, γεωτρήσεις, διυλιστήρια κλπ), αυτά ο λαός δεν τα καταλαβαίνει.

Μέσα λοιπόν στο φυσικό πλούτο της Ελλάδας μας, είναι και τα 16000 χιλιόμετρα ακτές, που είναι ένας τεράστιος φυσικός πλούτος που όμως πρέπει να αξιοποιηθεί. Σήμερα που η Ενωμένη Ευρώπη γίνεται ένα μεγάλο κράτος (πολύ αργά και βασανιστικά είναι αλήθεια) ο κάθε τόπος μπορεί και πρέπει, να αξιοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και μέσα έτσι από τον καταμερισμό των αγαθών και υπηρεσιών που ο καθένας μπορεί να προσφέρει φθηνότερα, καλύτερα κλπ να επιτυγχάνεται η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για όλη την Ενωμένη Ευρώπη.

Ακτές λοιπόν έχει η Ελλάδα, αρχαίο πολιτισμό έχει, μνημεία έχει, δάση έχει, εμπορικό στόλο έχει. Ε λοιπόν αυτά πρέπει να αξιοποιήσουμε καθώς εδώ έχουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.

Πλαζ για λουόμενους και παραλιακά ξενοδοχεία δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν οι σκανδιναβικές χώρες στη Βαλτική καθώς εκεί στην παραλία φυτρώνουν καλαμιές και δεν έχουν τον ήλιο της Ελλάδας, και δυστυχώς γι’ αυτούς.

Εμείς έχουμε αυτή την εύνοια από τον Θεό και άρα εμείς θα προσφέρουμε αυτό το αγαθό, που λέγεται παραθεριστικός τουρισμός, στους βόρειους εταίρους μας.

Και πάνω που το κράτος ύστερα από πενήντα τόσα χρόνια, κατάλαβε και αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του εθνικού πλούτου, να καθορίσει δηλαδή τον αιγιαλό, να ορίσει χρήσεις αιγιαλού, να πουλήσει ή παραχωρήσει για ανάπτυξη κομμάτια αυτού του αιγιαλού.

Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας, στο 2541062619 ή στο e-mail: okd2010@hotmail.com ή στο facebook: Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (Omades Kinonikis Drasis) ή στο http://omadeskinonikisdrasis.blogspot.gr/


Πλάκωσαν οι λαϊκιστές!
Τι λέτε ρε, θα πουλήσετε αιγιαλό, θα χτίσουν πάνω στο γιαλό; Αυτά είναι του λαού και κανείς δεν μπορεί να τα πάρει, ούτε ντόπιοι ούτε ξένοι επενδυτές! Λες και τα εύφορα χωράφια δεν είναι του λαού. Και όμως όλοι μας έχουμε από αυτά, αγοράζουμε και πουλάμε δεκάδες στρέμματα χωρίς να ασχοληθεί κανείς με αυτά.

Αν είναι όμως να δώσουμε 500 μέτρα ακτή σε έναν επενδυτή να χτίσει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο κλπ, να απασχολήσει 1000 νέα παιδιά, να δώσει δουλειά στους αγρότες παίρνοντας τα προϊόντα τους κλπ. Τότε αυτό είναι έγκλημα κατά του λαού, γιατί δε θα μπορέσει έτσι τζάμπα να απλώσει και αυτός το κορμί του μαζί με τον σεΐχη. Τι κι αν αυτός έχει άλλα 15.999,5 χιλιόμετρα να το απλώσει. Όχι, αυτός πρέπει να πάει εκεί με τον σεΐχη.

Αγαπητοί φίλοι, εγκληματίες λαϊκιστές που κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό. Γιατί δεν φωνάζετε όταν δεν μπορεί ο απλός Έλληνας να αγοράσει τα καλύτερα τρόφιμα, τα καλύτερα ρούχα, τα καλύτερα αυτοκίνητα, τις καλύτερες βίλες, τις καλύτερες υπηρεσίες και γενικά τα πάντα από τα καλύτερα. Αυτά συνήθως τα χαίρονται οι εύποροι, οι πλούσιοι κλπ, τότε γιατί δεν ζητάτε να μοιράζονται και αυτά;

Μα γιατί η παραλία πουλάει καλύτερα! Γιατί ο λαουτζίκος κοροϊδεύεται πιο εύκολα με την παραλία!
Αφήστε λοιπόν τα σάπια σας. Αφήστε επιτέλους να αναπτυχθεί αυτός ο τόπος, να παράξει αγαθά και υπηρεσίες, να δουλέψουν οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι του ιδιωτικού τομέα.
Έλεος αχρείοι! 

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης
Υπεύθυνοι θέματος
Κομνηνός Γιώργος – Οικονομολόγος, Ξάνθη
Τίνας Δήμος – Οικονομολόγος, Ιωάννινα
Παρχαρίδης Βασίλης – Οικονομολόγος, Καβάλα
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Περιμένουμε τις ιδέες και τις απόψεις σας. Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια