GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χειροπέδες στον 58χρονο εγκατέλειψε 6 κουτάβια σε διαμέρισμα της Καβάλας – Τα είχε αφήσει χωρίς νερό και τροφή!

Συνελήφθη, την Παρασκευή (22-8-2014) το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, 58χρονος ημεδαπός, σε βά...

Συνελήφθη, την Παρασκευή (22-8-2014) το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ζώων συντροφιάς. 

Ειδικότερα, την Πέμπτη (21-8-2014) το απόγευμα, οι αστυνομικοί, μετά από σχετική καταγγελία, εντόπισαν στο διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε ο 58χρονος, 6 σκυλιά σε κατάσταση υποσιτισμού και αφυδάτωσης. 

Μετά τη διερεύνηση του περιστατικού, προέκυψε ότι ο δράστης είχε εγκαταλείψει τα σκυλιά, κλειδωμένα στο διαμέρισμα, τουλάχιστον προ 15νθημέρου, χωρίς τροφή και νερό, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ακολούθως, την Παρασκευή (22-8-2014) το απόγευμα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο. 

Τα έξι (6) σκυλιά παρελήφθησαν από το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας προκειμένου να τους παρασχεθεί κτηνιατρική περίθαλψη και φιλοξενία. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας. 

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές. 

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια