GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ίδρωσαν, αλλά τα κατάφεραν, οι απεργοί στην Ξάνθη – Πορεία και συλλαλητήριο από την ΑΔΕΔΥ (+VIDEO)

-Ικανοποιητική η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία, μικρότερη η συμμετοχή στην κινητοποίηση  -Ξεκίνησε υποτονικά η προσέ...


-Ικανοποιητική η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία, μικρότερη η συμμετοχή στην κινητοποίηση 
-Ξεκίνησε υποτονικά η προσέλευση, ωστόσο στη συνέχεια η εικόνα βελτιώθηκε  

Με την καλοκαιρινή ραστώνη πάλεψαν οι απεργοί που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη το πρωί της Τετάρτης, καταφέρνοντας να τα βγάλουν πέρα αν και με εμφανή τα σημάδια της φθοράς για ακόμη μια φορά. 

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική κινητοποίηση για την Τετάρτη με θέμα τις εξελίξεις στον δημόσιο τομέα ευρύτερα και την καυτή πατάτα της αξιολόγησης να παραμένει στο επίκεντρο. Στην Ξάνθη το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ απεύθυνε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το κτήριο του Διοικητηρίου της ΠΕ Ξάνθης στις 10.00 το πρωί με την συμμετοχή να κυμαίνεται αρχικά σε απογοητευτικά επίπεδα. 

Όπως τονίζει ο νέος πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κ. Γιάννης Μπούτος η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε και στην πράξη λιγότεροι ήταν αυτοί που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, το οποίο λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας, συγκεντρώθηκαν για ακόμη μια φορά με τα γνωστά μπλουζάκια τους, τα οποία έφεραν πάνω τους συνθήματα κατά της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, ενώ με αντίστοιχα μπλουζάκια και πανό παρουσιάστηκαν και οι καθηγητές της Ξάνθης, που επίσης συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις. 

Στη συνέχεια στο σώμα των απεργών προστέθηκαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και ακολούθησε πορεία από κοινού στους δρόμους της πόλης. Οι απεργοί κρατώντας πανό φώναζαν συνθήματα κατά της αξιολόγησης και της υποβάθμισης του δημοσίου, ενώ έδειχναν να αψηφούν τον καύσωνα που άρχισε από πολύ νωρίς της Τετάρτης να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή.  

Γιάννης Μπούτος: “Η αξιολόγηση είναι η δεξαμενή για τις απολύσεις”
“Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις πρώτες διαθεσιμότητες που είχανε βγει και πραγματοποιούνται απεργίες σε όλο το δημόσιο τομέα που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Εναντιωνόμαστε, απεργούμε και αντιδικούμε με την κυβέρνηση και το υπουργείο για το νόμο περί αξιολογήσεων" ανέφερε ο κ. Γιάννης Μπούτος συμπληρώνοντας πως "δεν συμφωνούμε με τον νόμο καθ’ αυτό, γιατί εμπεριέχει και τις ποσοστώσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι υποχρεωτικά σε κάθε υπηρεσία του Δημοσίου θα πρέπει να υπάρχει ένα ποσοστό 15% που θα είναι κάτω από την βάση, ένα 25% που θα είναι άριστοι και ένα 60% που θα κινείται στα όρια του μεσαίου υπαλλήλου. Από εκεί και πέρα θεωρούμε ότι με αυτό το 15% σε ένα βάθος χρόνου, μια πενταετίας, όπως θέλουν οι κυβερνόντες, σίγουρα το 50% του ποσοστού των υπαλλήλων κάθε υπηρεσίας θα έχει βγει στην διαθεσιμότητα και στην απόλυση κατ’ επέκταση. Θεωρούμε ότι το 15% λειτουργεί σαν μια δεξαμενή για την διαθεσιμότητα, η οποία λειτουργεί σαν δεξαμενή για τις απολύσεις και πως όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να συρρικνωθεί και άλλο το δημόσιο, να απαξιωθεί και να προχωρήσουν σε άλλες καταστάσεις, όπως η εκχώρηση τομέων του δημοσίου στην ιδιωτική πρωτοβουλία". 

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων ο ίδιος ανέφερε πως «από την προηγούμενη Τετάρτη που κάναμε το Δ.Σ. στην ΑΔΕΔΥ βγάλαμε κλιμάκια της ΑΔΕΔΥ σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες για να ενημερώσουν τους υπαλλήλους, παράλληλα με κάποιες συνεντεύξεις και τις δέουσες ανακοινώσεις, καλέσαμε εκτός τους δημοσίους υπαλλήλους, όλο τον κόσμο του Ν. Ξάνθης, θεωρούμε ότι έχουμε ενημερώσει τον κόσμο όσο καλύτερα γινότανε. Καταγράφουμε ήδη μεγάλα ποσοστά απεργίας σε υπηρεσίες, οι οποίες κατεξοχήν δεν είχανε αυτά τα ποσοστά σε προηγούμενες κινητοποιήσεις» για να προσθέσει πως «η σημερινή απεργία είναι η αρχή ενός νέου κύκλου απεργιών ή αλλιώς ενός νέου κύκλου αγώνων. Και το λέω γιατί και αυτοί που βγάλανε αυτό το νόμο με τις αξιολογήσεις, ξέρουν ότι αυτός ο νόμος δεν μπορεί να σταθεί. Αν εμείς δεν αντιδράσουμε, δεν τους καταδείξουμε ότι είναι λάθος, θεωρούν ότι σιγά σιγά μπορεί και να περάσει. Αυτός ο νέος κύκλος αγώνων γίνεται για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τους δημοσίους υπαλλήλους και κατ’ επέκταση με τους υπαλλήλους. Η εργασία είναι δικαίωμα μας και όχι υποχρέωση». 

Εριφύλη Παπαδοπούλου: “Η σημερινή απεργία είναι η μητέρα των μαχών”
Από τη μεριά της η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Υπαλλήλων, που έδωσαν ηχηρό παρών στην κινητοποίηση, κα Εριφύλη Παπαδοπούλου σημείωσε πως  “η σημερινή κινητοποίηση είναι η μητέρα των μαχών. Όλοι πρέπει να είναι στους δρόμους σύσσωμοι. Πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι αυτή η αξιολόγηση-ποσόστωση καρμανιόλα δεν θα περάσει. Σκοπός αυτών είναι να κάμψουν τελείως το φρόνημα μας. Να μας αναγκάσουν αν σκοτωθούμε μεταξύ μας. Να καθιερώσουν τον ατομικό μισθό, το «πριμ» και το «μπόνους» για τον καλό υπάλληλο. Η υγεία δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια ποσόστωση. Χρόνια ολόκληρα δουλεύουμε με μειωμένο ποσοστό, στηρίζουμε την δημόσια δωρεά υγεία με την παρουσία μας και με την δουλειά μας. Ο κόσμος κάθε μέρα μας αξιολογεί, για την προσφορά μας, για τη συμπεριφορά μας, για τη δουλεία μας, για τα πάντα. Αυτή η κατ’ επίφαση αξιολόγηση, που έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να δημιουργήσει κατηγορίες εργαζομένων και να θέσει ανθρώπους σε διαθεσιμότητα συνεχή και κινητικότητα, προκειμένου να μην μιλάνε, δεν θα περάσει” για να προσθέσει πως “το μήνυμα μας είναι πάρα πολύ ισχυρό και για αυτό το λόγο φοβούνται και προσπαθούν να κάνουν τα πάντα να σταματήσουμε. Δεν θα μας σταματήσουν. Σαν σωματείο εργαζομένων έχουμε πάρει απόφαση στην γενική μας συνέλευση που έγινε την Δευτέρα, να παραδώσουμε τις αξιολογήσεις στο σωματείο εργαζομένων και να μην επιστρέψουμε καμία στην διοίκηση. Άλλες υπηρεσίες έχουν αποφασίσει να μην τις παραλάβουν καν από τα γραφεία προσωπικού. Εδώ είμαστε και συνεχίζουμε. Εφόσον είμαστε πολλοί θα πάμε μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε”. 











Δεν υπάρχουν σχόλια