GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άλλαξε όδευση ο TAP στον Δήμο Νέστου – Συνάντηση στο Δημαρχείο για τις εξελίξεις (+VIDEO)

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Exergia Α.Ε. Μπάτο Κωνσταντίνο, η οποία έχει αναλάβει την περιβαλλοντική μελέτη της κατασκευής του...

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της εταιρίας Exergia Α.Ε. Μπάτο Κωνσταντίνο, η οποία έχει αναλάβει την περιβαλλοντική μελέτη της κατασκευής του αγωγού TAP, είχε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την αλλαγή όδευσης του αγωγού από την περιοχή του Δήμου Νέστου.

Ο κ. Μπάτος ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι από την Τετάρτη το απόγευμα θα ξεκινήσει η ενημέρωση των κατοίκων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου, για την αλλαγή της όδευσης όπως είχε ζητηθεί από τον Δήμο Νέστου πριν από ένα χρόνο, προκειμένου να μην θιγούν τα συμφέροντα των καλλιεργητών.

Ο Δήμαρχος μετά από την σύντομη ενημέρωση από τον κ. Μπάτο, δήλωσε ότι η αλλαγή της όδευσης η οποία θα ανακοινωθεί και επισήμως από την πλευρά της εταιρίας, επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια του Δήμου. «Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ότι ανακοινώνεται και επισήμως από εσάς η αλλαγή της όδευσης από το ύψος του Ν. Ξεριά μέχρι τη Νέα Κώμη, σε μήκος 14 χιλιομέτρων, δημιουργώντας ελάχιστα πλέον προβλήματα στους καλλιεργητές, καθώς θα περάσει από αγροτική οδοποιία. Στο κομμάτι των 4 χιλιομέτρων από την έξοδο του αγωγού από τον ποταμό Νέστο και έως το ύψος της Κρήνης η όδευση θα μείνει ως είχε αρχικά, καθώς δεν δημιουργεί προβλήματα και δεν είχαμε αιτηθεί την αλλαγή της». Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η επίσημη ενημέρωση είναι και μια δικαίωση, καθώς μερίδα του τύπου προσπάθησε να μειώσει ή να διαστρεβλώσει την αλήθεια για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού από το Δήμο Νέστου.

Η ενημέρωση των αγροτών θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Διαμέρισμα της Γραβούνας ενώ θα ακουλουθήσουν και τα επόμενα Δημοτικά Διαμερίσματα τις επόμενες ημέρες. 

Τέλος ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αλλαγής όδευσης του αγωγού στους Φιλίππους και πιο συγκεκριμένα στην πρόταση που κατέθεσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Καβάλας, λέγοντας  χαρακτηριστικά: «Η πρόταση του Επιμελητηρίου είναι ρεαλιστική και θα λύσει τα προβλήματα των καλλιεργητών στην περιοχή των Φιλίππων, καθώς θίγονται τα συμφέροντά τους σε μεγάλο βαθμό. Η περιοχή μας μπορεί να μην θίγεται αλλά σε επίπεδο νομού, το ζήτημα μας θίγει όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια