GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Φοιτητής Πανεπιστημίου απειλούσε μέσω facebook και διαδικτύου καθηγητές

Άμεσες και αποτελεσματικές ήταν οι ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την αποτρο...

Άμεσες και αποτελεσματικές ήταν οι ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με την αποτροπή εκδήλωσης βιαιοπραγίας σε βάρος Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας.

Ειδικότερα, πριν τρεις ημέρες (4-7-2014), οι Πρυτανικές Αρχές Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας κατήγγειλαν στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άτομο διατύπωνε συστηματικά απειλές για διάπραξη βίαιων συμπεριφορών και παράνομων ενεργειών, κατά προσώπων ή/και πραγμάτων του συγκεκριμένου Πανεπιστήμιου. 

Σύμφωνα με την καταγγελία οι απειλές διατυπώνονταν δημόσια αλλά και μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, στα πρότυπα ανάλογων περιστατικών σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της καταγγελίας, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν άμεσα ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα. Όπως προέκυψε το άτομο που εκδήλωνε την πρόθεση για την παραπάνω παραβατικές συμπεριφορές, είναι ημεδαπός φοιτητής του συγκεκριμένου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Το ψηφιακό υλικό που συγκεντρώθηκε και η καταγγελία του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος τέθηκαν υπόψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η οποία παρήγγειλε στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας  - του τόπου κατοικίας του ημεδαπού φοιτητή - τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων .

Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του φοιτητή και συλλέχθηκε προανακριτικό υλικό για την υπόθεση, το οποίο υποβλήθηκε στην παραγγέλουσα Εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 
Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 
Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια