GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα ψάλλουν στον Λοβέρδο οι Πολύτεκνοι της Ξάνθης για τις μετεγγραφές των φοιτητών – Ζητούν συνάντηση

-Στέκονται στο γεγονός πως δεν δόθηκε αναδρομικότητα για τα έτη 2010-2013 στους φοιτητές των πολυτέκνων οικογενειών  Επιστολή προς τον...

-Στέκονται στο γεγονός πως δεν δόθηκε αναδρομικότητα για τα έτη 2010-2013 στους φοιτητές των πολυτέκνων οικογενειών 

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο απέστειλε η Ένωση Πολυτέκνων Ξάνθης με θέμα τις πρόσφατες ρυθμίσεις του Υπουργείο σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών ΑΕΙ-ΤΕΙ. 
Όπως επισημαίνεται από πλευράς των πολυτέκνων η παρέμβασή τους σχετίζεται με το γεγονός πως δεν δόθηκε αναδρομικότητα για τα έτη 2010-2011, 2011-2012, και 2012-2013, στους πολύτεκνους αλλά δόθηκε σε άλλες κοινωνικές ομάδες (Αθλητές , δημοσίους , υπαλλήλους ,κ.α) και προς αυτή την κατεύθυνση ζητείται συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων. 

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής: 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Στην αναγγελία ότι θα αναλαμβάνατε το υπουργείο παιδείας, πιστεύαμε ότι κάτι θα αλλάξει στην πολύτεκνη οικογένεια που τόσο πολύ το έχει ανάγκη.

Με το άρθρο 53 του νόμου 4264/2014 πήγε να ρυθμιστεί ένα από τα πάγια αιτήματα των πολύτεκνων, το θέμα μεταφοράς θέσης εισαγωγής πολυτέκνων (γονέων και παιδιών)σε σχολές η τμήματα της τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αλλά το Μεγάλο θέμα είναι ότι δεν δόθηκε αναδρομικότητα για τα έτη 2010-2011, 2011-2012, και 2012-2013, στους πολύτεκνους αλλά δόθηκε σε άλλες κοινωνικές ομάδες (Αθλητές , δημοσίους , υπαλλήλους ,κ.α)

Στο δελτίο τύπου  αναφερθήκατε  ότι δεν γνωρίζετε για τον αριθμό των  παιδιών που πρέπει να μεταγραφούν.

 Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος έχει όλα τα στοιχεία που θέλετε να μάθετε και τα έχει στην διάθεση σας, αρκεί να κάνετε μια συνάντηση και θα βγάλετε πολλά συμπεράσματα, όσο για τον αριθμό των παιδιών που ζητούν την αναδρομικότητα είναι μόλις 723 παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.

Κύριε υπουργέ
Η Χώρα μας δημογραφικά Διαλύεται , αν δεν στηρίξουμε την πολύτεκνη οικογένεια αν δεν εφαρμόσουμε τους νόμους του συντάγματος άρθρο 21 παρ.2. παρ.5 του ιδίου άρθρου σε λίγα χρόνια θα το μετανιώσουμε πικρά. Και το λέει ένας Θρακιώτης που τα βιώνει 

Δεν υπάρχουν σχόλια