GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προτεραιότητα οι καταγγελίες των πολιτών - Πως θα «δίνουν» τους επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου

Η εντατικοποίηση των ελέγχων για τον εντοπισμό επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ο εντοπισμός όσων προσελήφθησαν βάσει πλαστών πιστοποιητικών, ...

Η εντατικοποίηση των ελέγχων για τον εντοπισμό επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, ο εντοπισμός όσων προσελήφθησαν βάσει πλαστών πιστοποιητικών, οι έλεγχοι για παράνομες μετατροπές συμβάσεων, αλλά και η κατά προτεραιότητα διερεύνηση των καταγγελιών των πολιτών, είναι οι βασικοί πυλώνες δράσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ).

Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο ΣΕΕΔ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την πορεία των δράσεων του σώματος στο πλαίσιο του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του υπουργείου, ενώ ο ίδιος ανέλυσε τον περαιτέρω επιχειρησιακό σχεδιασμό του ελεγκτικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από το ΣΕΕΔ να εξετάζει κατά προτεραιότητα τις καταγγελίες των πολιτών επισημαίνοντας ότι βασικός σκοπός του σώματος «είναι να βρίσκεται κοντά στον κάθε πολίτη».

Το σώμα ενισχύθηκε με 40 επιθεωρητές που αποσπάσθηκαν για να στελεχώσουν τα περιφερειακά γραφεία. Η ενίσχυση του σώματος αποτέλεσε προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου, δεδομένου ότι οι έλεγχοι που διενεργεί συμβάλλουν στην εξάλειψη του φαινομένου της χρησιμοποίησης πλαστών πιστοποιητικών. Το ΣΕΕΔ διενεργεί παράλληλα ελέγχους για την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων, τις μετατροπές συμβάσεων, τη χορήγηση αδειών για άσκηση ιδιωτικού έργου από υπαλλήλους, καθώς και τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων οι οποίοι από το 2009 και μετά έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα συνολικού ύψους άνω των 100.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια