GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Άρχισαν οι διακοπές ρεύματος στην Ξάνθη – Κατεβαίνουν οι διακόπτες της ΔΕΗ λόγω των απεργιών

-Αναλυτικά το πρόγραμμα των διακοπών για την Ξάνθη και ευρύτερα την Περιφέρεια ΑΜΘ  Το πρόγραμμα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε διά...

-Αναλυτικά το πρόγραμμα των διακοπών για την Ξάνθη και ευρύτερα την Περιφέρεια ΑΜΘ 

Το πρόγραμμα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη αλλά και ευρύτερα η Περιφέρεια ΑΜΘ, εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ λόγω των 48ωρων επαναληπτικών απεργιών της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. 

Ηδη, λόγω των κινητοποιήσεων, περί τις 13 μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ από τις 11.00 το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησαν οι διακοπές και στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στη Σταυρούπολη.  

Παράλληλα, ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας με ανακοίνωσή του δίνει οδηγίες προς τους καταναλωτές εν όψει των πιθανών διακοπών.

Τονίζει ότι αν είναι αναγκαίες οι διακοπές ρεύματος, αυτές θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο, δηλαδή θα είναι κυλιόμενες ανά περιοχή, συμβουλεύει να αποφεύγονται τα ασανσέρ και απευθύνει έκκληση για περιορισμό της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών κυρίως κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00. Το πρόγραμμα των περικοπών θα ανακοινώνεται τακτικά.

Οδηγίες προς καταναλωτές
Ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στις οδηγίες που εξέδωσε δεν αναφέρει το πιθανό χρονικό διάστημα που θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος, αλλά σημειώνει μόνο πως θα επιμερισθούν κατά τρόπο δίκαιο και με γνώμονα το να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη η ταλαιπωρία για τους καταναλωτές.

Από τις διακοπές ρεύματος εξαιρούνται οι κρίσιμες εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες του κοινωνικού συνόλου όπως τα νοσοκομεία.

Με αφορμή λοιπόν τις πιθανές διακοπές ρεύματος η ΔΕΔΔΗΕ έδωσε οδηγίες προς τους καταναλωτές.

Εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές να αποφεύγουν τη χρήση ασανσέρκαθ’ όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και ανεξάρτητα από το ενδεικτικό πρόγραμμα περικοπών και άρα οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Οι καταναλωτές επίσης δεν θα πρέπει να θεωρήσουν «ανενεργές» τις ηλεκτρικές συσκευές λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, στην περίπτωση που αυτές είναι συνδεδεμένες με την ηλεκτρική τους εγκατάσταση, καθώς η επαναφορά ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος περικοπών. Επιπρόσθετα για λόγους ασφαλείας, θα ήταν προτιμότερο αυτές να αποσυνδεθούν, καθώς η εμφάνιση υπερτάσεων κατά την επαναφορά του ρεύματος είναι πιθανή.

Ειδικότερα για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:





Δεν υπάρχουν σχόλια