GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Αγρότες φόρτωσαν φωτοβολταϊκά σε γαϊδούρια για να έχουν ίντερνετ παντού

Αγρότες "επιστράτευσαν" γαϊδούρια με φωτοβολταϊκά για να έχουν ενέργεια όπου και αν βρίσκονται  Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκ...

Αγρότες "επιστράτευσαν" γαϊδούρια με φωτοβολταϊκά για να έχουν ενέργεια όπου και αν βρίσκονται 

Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκαν αγρότες στη δυτική Τουρκία για να εξασφαλίζουν ενέργεια όπου και να βρίσκονται.

Τοποθέτησαν φωτοβολταϊκά πάνω σε γαϊδούρια που συνοδεύουν το κοπάδι τους, προκειμένου να έχουν ενέργεια για να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ, να μπορούν να φορτίζουν το κινητό τους τηλέφωνο και άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Το BBC πραγματοποίησε ρεπορτάζ για το εν λόγω θέμα καθώς μετέβη στη Σμύρνη για να δει από κοντά πως λειτουργεί το εν λόγω project του Ser-Gün. Ο ίδιος τόνισε πως πρόκειται για ένα project (The Plug-and-Play Solar Pack) μετά από προσπάθειες 30 ετών.

Οι δημοσιογράφοι του BBC ακολούθησαν ένα αγρότη με το κοπάδι του και τον παρακολούθησαν να κάνει μια στάση, να συνδέει τον φορητό του υπολογιστή για να ελέγχει μέσω διαδικτύου πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, όπως για παράδειγμα τον καιρό.

Το κάθε φωτοβολταϊκό παράγει από 5 έως 7 κιλοβάτ, με αποτέλεσμα οι ηλεκτρονικές συσκευές των αγροτών να φορτίζονται επαρκώς.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω project κοστίζει 2.800 τουρκικές λίρες, ενώ το τουρκικό κράτος καλύπτει το μισό κόστος για τους αγρότες.
πηγή: hurriyetdailynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια