GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Σαφάρι” ελέγχων στα αρτοποιία της Ξάνθης για τη συσκευασία του ψωμιού! Σε ισχύ οι νέες διατάξεις

-Μέσα στον Ιούλιο έγιναν 16 έλεγχοι σε σημεία πώλησης άρτου και διαπιστώθηκε συμόρφωση  Ελέγχους στα αρτοποιία της Π.Ε. Ξάνθης πραγματ...

-Μέσα στον Ιούλιο έγιναν 16 έλεγχοι σε σημεία πώλησης άρτου και διαπιστώθηκε συμόρφωση 

Ελέγχους στα αρτοποιία της Π.Ε. Ξάνθης πραγματοποίησε από την αρχή του έτους το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού, διαπιστώνοντας το εάν έχουν συμμορφωθεί τα πρατήρια άρτου της περιοχής  με την  αρτοποιητική νομοθεσία όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και τις διευκρινίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

Όπως έγινε γνωστό τον Φεβρουάριο του 2014 πραγματοποιήθηκε έλεγχοι σε συνολικά 18 καταστήματα, πρατήρια άρτου και μικτά καταστήματα, όσον αναφορά την υποχρέωση για τη συσκευασία των άρτων. Συνολικά συντάχθηκαν και διαβιβάστηκαν 22 εκθέσεις ελέγχου στις Αρχές που είναι υπεύθυνες για την επιβολή προστίμων ενώ έκτοτε και μέχρι τον μήνα Ιουλίου δεν πραγματοποιήθηκαν άλλοι έλεγχοι. Ακολούθως από το διάστημα 10 Ιουλίου έως και 22 του ίδιου μήνα πραγματοποιήθηκαν 16 έλεγχοι σε σημεία πώλησης άρτου, ενώ όπως επισημαίνεται από την αρμόδια Υπηρεσία “σε μεγάλο βαθμό υπήρχε συμμόρφωση  ως προς την υποχρέωση συσκευασίας όχι όμως και ως προς την  υποχρέωση αναγραφής ενδείξεων.  Επίσης πραγματοποιήθηκαν ζυγίσεις των αρτοπαρασκευασμάτων που πωλούνταν με το τεμάχιο. Στις  περισσότερες περιπτώσεις το βάρος ξεπερνούσε το αναγραφόμενο  στις πινακίδες. Υπήρχαν ελάχιστες περιπτώσεις ελλιποβάρειας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν”. 

Όπως διευκρινίζεται από πλευράς της Υπηρεσίας “τα προϊόντα Αρτοποιίας πρέπει να συσκευάζονται όταν πωλούνται εκτός των αρτοποιείων. Στο εξωτερικό μέρος των  συσκευασιών πρέπει να υπάρχουν έντυπες και καθαρογραμμένες  ενδείξεις μεταξύ των οποίων το καθαρό βάρος και η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας. Στον άρτο και τα αρτοπαρασκευάσματα ανεξάρτητα από το σχήμα και τη μορφή τους να αναγράφεται με ευκρίνεια η τιμή ανά κιλό. Συμπληρωματικά στα προϊόντα που πωλούνται ανά  τεμάχιο να αναγράφεται η τιμή ανά τεμάχιο. Ο άρτος και τα αρτοπαρασκευάσματα όταν διατίθενται  ασυσκεύαστα (στα Αρτοποιεία) ζυγίζονται υποχρεωτικά ενώπιον του καταναλωτή”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια