GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέος γύρος κινητικότητας στους Δήμους -Στο «σχέδιο Β» η υποχρεωτική μετάταξη αν δεν βρεθούν εθελοντές

Με νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί ως τροπολογία σε νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες θα δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του π...

Με νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί ως τροπολογία σε νομοσχέδιο τις επόμενες ημέρες θα δοθεί το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση του προγράμματος της «Εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας».

Προ των πυλών της Βουλής βρίσκεται η πρόβλεψη με την οποία παρατείνεται ως τις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταληκτική προθεσμία εντός της οποίας οι δημοτικοί υπάλληλοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις μετάταξης ή μεταφοράς σε άλλον ΟΤΑ. Η καταληκτική ημερομηνία μπορεί να διευρυνθεί ανάλογα με το πότε θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το σχέδιο νόμου στο οποίο θα ενταχθεί η τροπολογία.

Μάλιστα, ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Κυριακής» διαβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι «δεν προβλέπονται απολύσεις εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Όπως πρόσθεσε, προβλέπονται 2.000 μετακινήσεις υπαλλήλων από δήμο σε δήμο ή από περιφέρεια σε περιφέρεια, αλλά μόνο με τη συγκατάθεσή τους. «Ήδη», υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών, «περίπου 1.000 υπάλληλοι έκαναν χρήση αυτού του προγράμματος στην πρώτη φάση και τώρα εργάζονται στο δήμο της αρεσκείας τους, με νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει ρητώς ότι δεν πρόκειται να μπουν ποτέ ξανά σε διαθεσιμότητα».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση μη επίτευξης του στόχου, στο υπουργείο Εσωτερικών εξετάζεται και το ενδεχόμενο υποχρεωτικών μετακινήσεων εργαζομένων προς δήμους που είναι στον ίδιο νομό με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό.

Σημειώνεται ότι μαζί με την τροπολογία για την εθελοντική κινητικότητα αναμένεται να κατατεθεί και τροπολογία για το ζήτημα της μεταφοράς μαθητών. Οπως έχει επισημάνει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γιώργος Ντόλιος, η ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα στις αρμόδιες αρχές ως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών και ώσπου να αναδειχθεί ανάδοχος να κάνουν διαπραγμάτευση με ιδιώτες για ανάθεση της μεταφοράς μαθητών. Σε αυτή τη ρύθμιση όμως θα μπορούν να ενταχθούν μόνο όσες περιφερειακές ενότητες έχουν ξεκινήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια