GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Διάβαση τυφλών; όχι εδώ... ενοχλεί! - Εθελοτυφλεί, για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Ξάνθης

-Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να μετακινήσει τμήμα της διάβασης τυφλών που περνά έξω από κατάστημα της Πλατείας -Φυσικά, κουβέντ...

-Η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να μετακινήσει τμήμα της διάβασης τυφλών που περνά έξω από κατάστημα της Πλατείας
-Φυσικά, κουβέντα για τις διαβάσεις που καταλήγουν σε τραπεζοκαθίσματα, πάνω σε κολώνες ή σε τοίχους και είναι πραγματικά κίνδυνος θάνατος

Τη μετακίνηση τμήματος της διάβασης τυφλών που έχει τοποθετηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης αποφάσισε, αν και με αντιδράσεις, η Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου το πρωί της Παρασκευής. 

Τα μέλη του οργάνου κλήθηκαν να αποφανθούν για το εάν θα πρέπει ή όχι να μετακινηθεί τμήμα της διάβασης των τυφλών που βρίσκεται μπροστά από το γνωστό καφέ εστιατόρια “Πιάτσα” στην Κ. Πλατεία με το σκεπτικό ότι... ενοχλεί και δεν είναι χρηστική! 

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπάλληλος πρόκειται για διάβαση που ξεκινά ακριβώς απέναντι από την Εμπορική Τράπεζα και διασχίζει το μπροστινό τμήμα του καταστήματος καταλήγοντας σε σκαλοπάτια. Με το σκεπτικό ότι η διάβαση καταλήγει σε σκαλοπάτια προτάθηκε στα μέλη της Επιτροπής να αποφασίσουν για το εάν θα έπρεπε ή όχι να μετακινηθεί ώστε να μην συναντούν εμπόδια οι τυφλοί που κάνουν χρήση της διάβασης και να γίνει λειτουργική. Παράλληλα αναφέρθηκε πως σε περίπτωση που μετακινηθεί η διάβαση μερικά μέτρα δεξιότερα, προς το κέντρο της Κεντρικής Πλατείας τότε θα καταλήγει σε άλλη διάβαση. 

Στην εισήγηση αυτή αντέδρασε μόνο ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη κ. Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος ανέφερε πως δεν μπορεί ο Δήμος να προσαρμόζει τις διαβάσεις στα μέτρα και τις ανάγκες των καταστημάτων. “Στην έκθεση της Τροχαίας αναφέρεται πως η λωρίδα είναι πλησίον των τραπεζοκαθισμάτων χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη απόφαση. Το πρόβλημα δεν είναι η λωρίδα των τυφλών αλλά τα τραπεζοκαθίστματα” σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος εξηγώντας πως “δεν είναι θέσφατο η λειτουργία ενός καταστήματος. Δηλαδή κάθε φορά που θα αλλάζει χρήση ένα κατάστημα θα αλλάζουμε και τις λωρίδες; και σε άλλες πόλεις υπάρχουν σκαλοπάτια και δεν είναι αυτό το πρόβλημα για τους τυφλούς”. Από τη μεριά του ο κ. Μανόλης Φανουράκης σημείωσε πως κατά τη γνώμη του θα έπρεπε όταν κατασκευαζόταν η Πλατεία να υπάρξει μέριμνα ώστε να μην περνά διάβαση τυφλών έξω από καταστήματα που κατέχουν άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος για να μην προκύπτουν τέτοια προβλήματα. 

Το Σώμα αποφάσισε τελικώς κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη μετακίνηση της διάβασης σε σημείο όπου θα υποδείξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια