GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προσφυγή στο ΣτΕ από συνταξιούχους καπετάνιους

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 40 συνταξιούχοι πλοίαρχοι του Εμπορικού Ναυτικού με αίτημα την επαναφορά των συντάξεων στα προ μν...

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 40 συνταξιούχοι πλοίαρχοι του Εμπορικού Ναυτικού με αίτημα την επαναφορά των συντάξεων στα προ μνημονίου επίπεδα. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Μάκης Δασκαλάκης: 

«Περίπου 40 περίπου συνάδελφοι έχουμε καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά και παρέμβαση στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με μοναδικό μας αίτημα την επαναφορά των συντάξεων των ναυτικών στα προ μνημονίων επίπεδα. Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα σταθεί και αυτή τη φορά στο ύψος της» τόνισε και προσέθεσε: 

«Αυτό που μας έκαναν δεν ήταν απλές περικοπές. Ήταν οι μεγαλύτερες ποσοστιαία περικοπές από όλους τους εργαζόμενους Έλληνες. 

Συνολικά, το ποσοστό των περικοπών φτάνει το 58,87%. Ποσοστό που δεν έχει επιβληθεί σε άλλον κλάδο συνταξιούχων. 

Έφτασαν σε σημείο επιλεκτικά για τους ναυτικούς να επιβάλουν περικοπή 7%, μόνο και μόνο επειδή είμαστε ναυτικοί! Αιτιολογία; Καμία. Μεσοπρόθεσμα, τρόικες και λοιπές αμαρτίες. Βρήκαν τους ναυτικούς να ξεσπάσουν. 

Επίσης, η κράτηση του 4% που επιβάλλεται σε όλους τους ναυτικούς υπέρ του Κεφαλαίου Ασθενείας και Ανεργίας Ναυτικών (ΚΑΑΝ), γίνεται επί του προ των περικοπών μικτού ποσού σύνταξης, κάτι που δύο φορές ο συνήγορος του πολίτη έχει γνωμοδοτήσει ότι είναι παράνομο, διότι δεν πρόκειται πια για 4% αλλά για 5,5%. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζουν» και κατέληξε λέγοντας: 
«Και σαν κερασάκι στην τούρτα, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης με απόφασή του κατάργησε την έκπτωση 50% που είχαν όλοι οι συνταξιούχοι ναυτικοί στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Μια ακόμη αναγνώριση της προσφοράς μας στη ναυτιλία…» 

Δεν υπάρχουν σχόλια