GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εγκλωβίστηκαν στα Τρικάλα ορειβάτες από την Ξάνθη – Γλίστρησε και τραυματίστηκε ένας

-Διασώθηκαν μετά από επέμβαση της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν στη δύσβατη περιοχή  Στιγμές αγωνίας και τρόμου έζησαν τρεις ορειβάτες από την ...

-Διασώθηκαν μετά από επέμβαση της ΕΜΑΚ που επιχείρησαν στη δύσβατη περιοχή 

Στιγμές αγωνίας και τρόμου έζησαν τρεις ορειβάτες από την Ξάνθη που εγκλωβίστηκαν στα βουνά των Τρικάλων με τον έναν εξ' αυτών μάλιστα να γλιστρά και να τραυματίζεται. 

Η περιπέτεια των ορειβατών ξεκίνησαν όταν οι ίδιοι έφτασαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο μέχρι τη Μεσοχώρα και από εκεί επιχείρησαν να ανέβουν στην κορυφή Χατζή. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι ορειβάτες εγκλωβίστηκαν λόγω της σφοδρής καταιγίδας που ξέσπασε στην περιοχή με τον έναν εξ' αυτών να γλιστρά και να τραυματίζεται. 

Για το συμβάν ενημερώθηκαν οι Αρχές που ξεκίνησαν τις ενέργειες για τη διάσωση των ορειβατών.  Στο σημείο έσπευσαν αρχικά άνδρες της Πυροσβεστικής και προσωπικό της ΕΜΑΚ Λάρισας προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους ορειβάτες και να μεταφέρουν στο Νοσοκομείο τον τραυματία για τις πρώτες βοήθειες. 

Η επιχείρηση στέφθηκε από πλήρη επιτυχία τα μεσάνυχτα, με τους άνδρες της ΕΜΑΞ να επιχειρούν στη δύσβατη περιοχή κοντά στο Πολυνέρι του Δήμου Πύλης ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας Πολυνερίου, κ. Παναγιώτης Βλαχοδήμος «όλοι οι χωριανοί βοήθησαν με όποιες δυνάμεις είχαν, αλλά και κυρίως με τις γνώσεις τους, οδηγώντας τα σωστικά συνεργεία από ασφαλή μονοπάτια της περιοχής, μέσα στη νύχτα».
(με πληροφορίες από trikalavoice)

Δεν υπάρχουν σχόλια