GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Ράμπο» για τις αποδείξεις στις τουριστικές περιοχές - Εφοριακοί ξεχύνονται για ελέγχους

Στην δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού προληπτικού φορολογικού ελέγχου προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να δημιου...

Στην δημιουργία ενός έκτακτου μηχανισμού προληπτικού φορολογικού ελέγχου προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα φορολογικής συμμόρφωσης στις τουριστικές περιοχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενική γραμματέας Εσόδων κα Κατερίνα Σαββαΐδου, ζήτησε από όλες τις εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον από έναν υπάλληλο ο οποίος θα αποσπαστεί για την καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή. 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε η κα Σαββαΐδου όσοι υπάλληλοι ενδιαφέρονται για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε τουριστικές περιοχές θα πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα στην υπηρεσία τους. 

Οι υπάλληλοι που θα διατεθούν για τον προληπτικό έλεγχο θα αποσπαστούν στις εφορίες Σύρου, Ρόδου, Πάτρας, Πολυγύρου, Καβάλας, Χαλκίδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Βόλου και Πύργου. 

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην απόφαση οι ελεγκτές θα πραγματοποιούν ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων και τη διακίνηση αγαθών κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. 

Η ενεργοποίηση μηχανισμού προληπτικού ελέγχου είναι η πρώτη προτεραιότητα της κας Σαββαΐδου, καθώς η αγορά παραμένει ουσιαστικά ανεξέλεγκτη από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν και αφαιρέθηκε ο προληπτικός έλεγχος από το ΣΔΟΕ προκειμένου να μεταφερθεί σε έναν νέο μηχανισμό υπό τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Η υπηρεσία αυτή, η Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά. 

Ο μοναδικός αξιόπιστος μηχανισμός που υπάρχει αυτήν την περίοδο για τον έλεγχο της έκδοσης αποδείξεων στην αγορά είναι η Οικονομική Αστυνομία. Διαθέτει περίπου 150 ελεγκτές οι οποίοι προχωρούν σε προγραμματισμένους και έκτακτους ελέγχους σε τουριστικές περιοχές. 

Οι φορολογούμενοι που επιθυμούν να καταγγείλουν τη μη έκδοση απόδειξης κατά τις αγορές τους αλλά και άλλα κρούσματα φοροδιαφυγής θα πρέπει να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό καταγγελιών της Οικονομικής Αστυνομίας 11012
Πηγή:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια