GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μισθωτοί και όχι ελεύθεροι επαγγελματίες οι ασκούμενοι δικηγόροι

Ως μισθωτοί  και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται οι ασκούμενοι δικηγόροι καθώς έγινε δεκτό σχετικό αίτημα που είχε απευθύν...

Ως μισθωτοί  και όχι ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται οι ασκούμενοι δικηγόροι καθώς έγινε δεκτό σχετικό αίτημα που είχε απευθύνει ο ΔΣΑ προς το υπουργείο Οικονομικών και την Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων Αικατερίνης Σαββαίδου, «οι αμοιβές που λαμβάνουν τόσο οι ασκούμενοι δικηγόροι όσο και οι σπουδαστές που πραγματοποιούν άσκηση, κατά το διάστημα της άσκησης φορολογούνται με την κλίμακα της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2238/1994, για την χρήση του 2013 (κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων).

«Επομένως», σύμφωνα με την εγκύκλιο, «τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις δύο αυτές κατηγορίες αν έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την αρχική φορολογική τους δήλωση για την χρήση 2013 (οικονομικό έτος 2014) μπορούν να υποβάλουν χειρόγραφα τροποποιητική δήλωση φορολογίας εισοδήματος με αίτησή τους στην αρμόδια ΔΟΥ προκειμένου να διενεργηθεί νέα εκκαθάριση σύμφωνα με τα ανωτέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια