GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο σφυρί... τα “Ξενία” Θάσου και Κομοτηνής – Προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό το ΤΑΙΠΕΔ!

-Συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 14 μη λειτουργικά ακίνητα του διαγωνισμού  Στο σφυρί βγήκαν και επισήμως τα ξενοδοχεία “Ξενία” τ...

-Συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 14 μη λειτουργικά ακίνητα του διαγωνισμού 

Στο σφυρί βγήκαν και επισήμως τα ξενοδοχεία “Ξενία” της Θάσου και της Κομοτηνής τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα 14 μη λειτουργικά ακίνητα τα οποία διαθέτει προς πώληση ή μίσθωση το ΤΑΙΠΕΔ. 

Όπως προκύπτει από την έρευνα του ThrakiToday.com, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου έχει εξασφαλίσει την κυριότητα των εν λόγω ακινήτων και προκήρυξη διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση τους με στόχο τη δημιουργία τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητής, τα γνωστά Boutique Hotels. 

Το Ξενία Θάσου έχει συνολική έκταση 3.056,50 τ.μ. με όλα τα συστατικά, παραρτήματα και παρακολουθήματά του συμπεριλαμβανομένου του κτηρίου του ξενοδοχείου Ξενία Λιμένα Θάσου. Στην περίπτωση της Κομοτηνής, πρόκειται για έκταση 18.225 τ.μ. σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κτηματολογίου στην οποία περιλαμβάνεται και το κτήριο του ξενοδοχείου Ξενία Κομοτηνής επί της οδού Σισμανόγλου 43. Στην πρώτη περίπτωση ο διαγωνισμός περιλαμβάνει τη μίσθωση του ακινήτου για 50 χρόνια, ενώ στη δεύτερη τη σύσταση και μεταβίβαση δικαιώματος επιφάνειας για 99 χρόνια. 

Συνολικά στον σχετικό διαγωνισμό περιλαμβάνονται οκτώ ξενοδοχεία Ξενία ανά την Ελλάδα, δυο πρώην σανατόρια σε Αρκαδία και Ρόδο, τρια παραδοσιακά αρχοντικά στο Πήλιο η Villa de Vecchi και ένα ακίνητο ιστορικής σημασίας στη Ρόδο.

«Τα ακίνητα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά, διαμορφώνοντας γεωγραφικά διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια ακινήτων κατάλληλων για ανάπτυξη χρήσεων τουρισμού και αναψυχής. Περαιτέρω, αναμένεται να υλοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με την ανάπτυξη πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων (Boutique Hotels)» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια