GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η αθώωση, οι εκβιασμοί και μια έφεση που ανατρέπει την υπόθεση του τριπλού φονικού στη Θάσο

Μόλις δύο ημέρες ελευθερίας κατάφερε να απολαύσει ο Ανδρέας Χτενάς μέχρι να επιστρέψει εκ νέου στο κελί της φυλακής.  Πρόκειται για το...

Μόλις δύο ημέρες ελευθερίας κατάφερε να απολαύσει ο Ανδρέας Χτενάς μέχρι να επιστρέψει εκ νέου στο κελί της φυλακής. 

Πρόκειται για τον επιχειρηματία που κατηγορούνταν για την υπόθεση της τριπλής δολοφονίας στη Θάσο τον Ιούνιο του 2001 με θύματα τον 55χρονο υπάλληλο της τοπογραφικής υπηρεσίας Καβάλας Γιώργο Χαλκίδη, τον 48χρονο υπάλληλο της πολεοδομίας Καβάλας Γιάννη Κουλούση και τον 49χρονο εργολάβο οικοδομών και στέλεχος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Κυριάκο Αθανασά.

Πριν από μερικές ημέρες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας έκρινε τον επιχειρηματία αθώο, ωστόσο, δύο ημέρες μετά την αποφυλάκισή του, ο Α. Χτενάς συνελήφθη και πάλι καθώς πάνω σε μία έκρηξη οργής εισέβαλε σε κατάστημα ιδιοκτησίας του στην Καβάλα και πέταξε έξω τον έτερο επιχειρηματία στον οποίο ενοικίαζε το μαγαζί.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία 38χρονου σύμφωνα με την οποία, ο 57χρονος τον απείλησε και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν είτε να του παραδώσει τα κλειδιά του καταστήματος που νοικιάζει, είτε να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Χτενάς εισέβαλε στο μαγαζί Berlin στην Καβάλα, αφαίρεσε την ταμειακή μηχανή και άλλαξε την κλειδαριά της κεντρικής εισόδου. Κατόπιν των παραπάνω, ο επιχειρηματίας συνελήφθη και πάλι και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και έξι μήνες για εκβίαση και απειλή.

«Πρόκειται για σκληρή ποινή»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο του επιχειρηματία, κ. Μανώλη Βονικάκη, ο οποίος έκανε λόγο για εξουθενωτική ποινή και σημείωσε ότι ο εντολέας του τις επόμενες ημέρες θα καταβάλλει χρηματική εγγύηση και θα αφεθεί ελεύθερος. 

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βονικάκης στην ηλεκτρονική εφημερίδα, η σύνθεση του δικαστηρίου που καταδίκασε τον Α. Χτενά σε τέσσερα χρόνια για εκβίαση, είναι η ίδια που τον είχε παραπέμψει για τις δολοφονίες στη Θάσο.

Ανοίγει εκ νέου η υπόθεση
Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, ο 57χρονος Καβαλιώτης επιχειρηματίας Ανδρέας Χτενάς θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά τη έφεση που άσκησε ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Δράμας, με την οποία αθώωσε τον επιχειρηματία λόγω αμφιβολιών για τις κατηγορίες της τριπλής δολοφονίας στη Θάσο. 

Στο σκεπτικό της έφεσης, ο αντεισαγγελέας κ. Καντζίδης επισημαίνει ότι έγινε κακή εκτίμηση των στοιχείων της δικογραφίας από την πλειοψηφία του δικαστηρίου και ότι οι ενδείξεις μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν την ενοχή του κατηγορούμενου, ενώ σημειώνει ότι τα στοιχεία πρέπει να επανεκτιμηθούν από ανώτερο δικαστήριο.

Έτσι, η πολύκροτη υπόθεση των δολοφονιών θα εξεταστεί εκ νέου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή, χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ακόμα δικάσιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια