GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι πισίνες επιχειρήσεων δεν βαρύνονται με φόρο πολυτελούς διαβίωσης

Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου Οι πισίνες επιχειρήσεων δεν βαρύνονται με φόρο πολυτελούς διαβίω...

Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου

Οι πισίνες επιχειρήσεων δεν βαρύνονται με φόρο πολυτελούς διαβίωσης 

Πισίνες που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν βαρύνονται με φόρο πολυτελούς διαβίωσης ξεκαθαρίζει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Η κ. Σαββαΐδου αποσαφήνισε ότι αν η πισίνα χρησιμοποιείται από τους ενοίκους επιπλωμένων δωματίων ή ξενοδοχείων, από την εκμετάλλευση των οποίων η επιχείρηση αποκτά εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις (Δ' κατηγορίας), το τεκμήριο χρήσης της πισίνας δεν βαρύνει τον επιχειρηματία.

Κατ' επέκταση, η κ. Σαββαΐδου ξεκαθαρίζει πως στις πισίνες που χρησιμοποιούνται στα πλαίσια άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν επιβάλλεται φόρος πολυτελούς διαβίωσης, αφού αυτός επιβάλλεται πάνω στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

Η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αναφέρει πως στις περιπτώσεις αυτές δεν πρέπει να συμπληρώνονται οι πισίνες στην δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Στις περιπτώσεις διαπίστωσης ελλιπών-λανθασμένων στοιχείων για την ορθή εκκαθάριση, οι υπόχρεοι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ αίτηση-τροποποιητική δήλωση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που διαθέτουν και η εφορία θα προβαίνει σε νέα εκκαθάριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια