GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Διευρύνεται το έλλειμμα του ΟΑΕΕ

Στα 7,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απλήρωτες εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, καθώς ένας στους δύο ελεύθερους ε...

Στα 7,4 δισ. ευρώ ανέρχονται οι απλήρωτες εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, καθώς ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες δεν καταβάλλει τις εισφορές του. 

Την ίδια ώρα το έλλειμμα του ΟΑΕΕ αναμένεται να φθάσει το 2014 τα 720 εκατ. ευρώ, από 640 εκατ. το 2013.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στη ρύθμιση Νέα Αρχή έχουν υπαχθεί μέχρι τώρα μόνο 25.771 ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ για την πάγια ρύθμιση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 23.642.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Εργασίας προωθεί νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα προβλέπει κεφαλαιοποίηση των οφειλών που δημιουργήθηκαν εντός του 2013, ώστε να μπορούν χιλιάδες οφειλέτες να ενταχθούν στη ρύθμιση της Νέας Αρχής των 36 δόσεων.

Παράλληλα, θα παρέχεται το δικαίωμα σε όσους χρωστούν στα Ταμεία, οι εισφορές του 2013 να υπαχθούν στη ρύθμιση της Νέας Αρχής χωρίς να χρειάζεται να κινδυνεύσουν με ένδικα μέσα ή κατασχέσεις.

Όσοι κάνουν χρήση αυτής της διάταξης δεν θα χρειαστεί να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, ήτοι θα καταβάλλουν μικρότερο αντίτιμο σε μηνιαία βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια