GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημόσιο: Πειθαρχική ευθύνη για όσους δεν αξιολογήσουν

Το ενδεχόμενο στοιχειοθέτησης πειθαρχικής ευθύνης των οργάνων (σ.σ. προϊσταμένων διευθύνσεων δημοσίου) που -βάσει του νόμου 4250/14- πρέπε...

Το ενδεχόμενο στοιχειοθέτησης πειθαρχικής ευθύνης των οργάνων (σ.σ. προϊσταμένων διευθύνσεων δημοσίου) που -βάσει του νόμου 4250/14- πρέπει να διεξάγουν την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων επισημαίνει έγγραφο το οποίο απέστειλε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε όλες τις διοικήσεις των υπηρεσιών του Δημόσιου, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr. 

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δεύτερα έληξε η προθεσμια στην οποία οι προϊσταμένοι στο Δημόσιο θα έπρεπε να εκδόσουν την απόφαση επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης, σύμφωνα με την οποία το 25% των δημοσίων υπαλλήλων έπρεπε να λάβει βαθμό 9-10, το 60% έπρεπε να λάβει 7-8 και το 15% 1-6.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα πως σε “περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία (σ.σ. της σύνταξης της έκθεσης επιμερισμού των ποσοστών), παρακαλείσθε (σ.σ. οι προϊσταμένοι) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σταθμίζοντας κατά περίπτωση τους λόγους μη ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης, να διερευνηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικώς προϊστάμενους το ενδεχόμενο στοιχειοθέτησης πειθαρχικής ευθύνης των οργάνων αυτών στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Υπαλληλικό Κώδικα (ν.3528/2007) πειθαρχικών παραπτωμάτων.”Πιο πριν το σχετικό έγγραφο αναφέρει αναλυτικά πως “σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών εγκύκλιων, αναφορικά με την εφαρμογή των διατάξεων του Π.Δ. 318/1992 (Α΄ 161), όπως ισχύει, περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ν.π.δ.δ (σ.σ. Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου)., και δεδομένου ότι την 30η Ιουνίου παρήλθε η κατά παράταση ορισθείσα προθεσμία για την έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης, παρακαλείσθε για τη συνδρομή σας σχετικά με την ορθή εφαρμογή των διατάξεων αυτών. “.

Παρακάτω αναλύονται τα καθήκοντα των προϊσταμένων σε σχέση με την αξιολόγηση και συγκεκριμένα πως “ειδικότερα, για την αξιολόγηση του προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 318/1992, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4250/2014, η διοικητική διαδικασία εκκινεί με την έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης, ακολουθεί η αυτοαξιολόγηση των υπαλλήλων, η εισήγηση από τους άμεσους προϊσταμένους, εφόσον απαιτείται, και καταλήγει στη σύνταξη των εκθέσεων αξιολόγησης από τους αρμόδιους αξιολογητές". 

Στη συνέχεια διευκρινίζεται πως “για κάθε ένα από τα ως άνω στάδια της διαδικασίας προβλέπονται ρητώς στις διατάξεις του Π.Δ. 318/1992, όπως ισχύουν, τα αρμόδια όργανα, οι υποχρεώσεις αυτών στο πλαίσιο της διαδικασίας, καθώς και οι συνέπειες μη τήρησης των υποχρεώσεων αυτών. 

Συμπληρωματικά, στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) περί πειθαρχικού δικαίου, όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του ν.4057/2012 και επεκτάθηκαν και στο προσωπικό των δήμων και των νπδδ αυτών (άρθρο πέμπτο του ν.4057/2012), προβλέπονται σχετικά παραπτώματα και ποινές όσον αφορά στη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Κατόπιν των ανωτέρω και όσον αφορά στην έκδοση της απόφασης επιμερισμού ποσοστών ανά κλίμακα βαθμολόγησης, ως πρώτο στάδιο της διαδικασίας αξιολόγησης, παρακαλείσθε για τη σχετική ενημέρωσή μας αναφορικά με τον προβλεπόμενο και τον τελικό αριθμό αποφάσεων επιμερισμού που εκδόθηκαν τόσο στην υπηρεσία σας, όσο και στους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από εσάς. 

Ιδιαίτερα αναφορά γίνεται στο σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο Εσωτερικών. 

Συγκεκριμένα, “το Υπουργείο Εσωτερικών παρακαλείται για τη συγκέντρωση των στοιχείων που αφορούν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους Ο.Τ.Α. α’ και β΄ βαθμού.

Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η σχετική διαδικασία, παρακαλείσθε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σταθμίζοντας κατά περίπτωση τους λόγους μη ολοκλήρωσης του πρώτου σταδίου της διαδικασίας αξιολόγησης, να διερευνηθεί από τους αρμόδιους πειθαρχικώς προϊστάμενους το ενδεχόμενο στοιχειοθέτησης πειθαρχικής ευθύνης των οργάνων αυτών στο πλαίσιο των προβλεπόμενων στον Υπαλληλικό Κώδικα (ν.3528/2007) πειθαρχικών παραπτωμάτων.”
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια